Čari noćnog kupanja

Fotografija: A. Vasiljević

Plivanje leči od umora, rasterećuje od loših misli i lepo zateže mišiće – podseća na blagodeti rekreacije u vodi četrdesetogodišnja Isidora Vlajković. Ona je s Voždovca došla na noćno kupanje, u bazen Sportsko-rekreativnog centra „Tašmajdan”. Zbog varljivog leta, u kome je najviše gospodarila kiša, priliku za kupanje pod otvorenim nebom Beograđani nisu imali.

Ovog vikenda kapije bazena su otvorene od 21 sat, ali gužve nema. Sezona je tanka, ali su na ovom bazenu uslovi odlični. To je potvrdila i grupa mladića i devojaka s Konjarnika. Pre bućkanja, đuskali su u ritmu muzike koju su za miks-pultom puštali di-džejevi. Iako nije bilo vruće, rashladili su se koktelima i limunadom.

„Ovo je žurka koja nam neće uzeti energiju. Bićemo spremni da počnemo radnu sedmicu odmorni zahvaljujući plivanju i igranju u vodi”, kaže u ime svoje družine Petar Ilikić, inženjer telekomunikacija. Studentkinje Bosiljka Tanasić i Natalija Petrović, spremaju ispite na stomatologiji, pa im kupanje oko ponoći dođe kao dobra prilika za predah, a ujutro, pravac u čitaonicu.

Fotografija: A. Vasiljević

I za roditelje s decom ovo je bila šansa da zajedno provedu nedeljno veče. „Posle povrataka s mora, evo nas ponovo na ’plaži’”, kroz smeh kaže Todor Ilić, otac dvojice desetogodišnjih blizanaca.

Penzioner Dragan Milić, s Đerma je došao da izvidi situaciju na bazenu. Zaključio je da mu temperatura vode prija. Atmosfera je, kaže, prijatna mada je muzika po meri mladih – previše je glasna. „Doći ću jedno veče s komšijama. Igraćemo neku društvenu igricu, plivati i uživati”, obećava sedamdesetogodišnjak.

On, kao i većina starijih sugrađana, kaže da im prija što u bazenu nema gužve, a ne strahuju ni od štetnog sunca. Jedino što moraju da se umotaju kada izađu iz vode, jer je noć sveža, inače je sve potaman.

Za sve generacije ovo bi mogao biti odličan noćni provod uz ulaznicu od 400 dinara, samo ako vremenske prilike dozvole. Prema prognozama meteorologa avgust bi mogao da bude bez kiše.

Autor: Aleksandra Kurteš
Izvor: Politika.rs

Lepa Reč
About Lepa Reč 1704 Articles
Lepa Reč je portal koji izveštava o lepim i pozitivnim vestima u Zemlji i inostranstvu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


sixteen + eleven =