“Bolivud” – utopijsko podsećanje o nama samima

Predstava koja govori o bolnim istinama u poslednjih trideset godina, koje su uništile pozorište, a i o nama, koji smo, u svemu tome, itekako pomogli. Komedija i “socijalističko – federativan” mjuzikl, samo dva meseca posle beogradske premijere će biti izvedena i u Nišu. Koliko će ova komedija da pomogne u oztežnjenu, kada smo već, odavno, postali deo “Bolivuda”.

„Bolivud“, utopijska bajka na srpski način će biti izvedena na Nišville džez teatru, u Narodnom pozorištu, 4.avgusta od 20 sati.

Ovu predstavu je napisala jedna od najznačajnijih dramskih spisateljica mleđe generacije, Maja Pelević, koja je kroz ovu predstavu prikazala nas same kao i to na šta smo sve spremni kada nam se nudi bolja budućnost. Dolazak „Bolivuda“ tako posteje povod za priču o krahu industrije, ksenofobiji, divljoj privatizaciji, lažnim svetovima, a sve to kroz igru i pesmu i pod sloganom „ako nemaju leba, dajte im kolače“.

Mjuzikl “Bolivud” izabran je za glavni program oovogodišnjeg Bitefa prevashodno zbog toga što predstavlja inovativan, drugačiji oblik „političkog pozorišta” od onog na koji smo u Srbiji navikli poslednjih godina. U predstavi igraju Miloš Đorđević, Jelena Đokić, Danijela Ugrenović, Suzana Lukić, Pavle Jerinić i Bojana Đurašković.

Ulaznice su u prodaji po ceni od 500 dinara. Pretprodajna mesta: knjižara Indigo (Obrenovićeva 38), Energy music shop (TPC Kalča – prizemlje) i Vintage shop (Davidova 9), na dan predstave i na blagajni Narodnog pozorišta.

Podsetimo, u glavnom programu internacionalnog Nišvil džez teatarskog festivala, koji se održavao od 3. do 12. avgusta, učestvovaće 16 predstava, a pozorišta osim iz Srbije dolaze iz Evrope, Azije, Afrike i Severne Amerike.

Može li, ovo bolno podsećanje, kreirano na duhovit način, da nas trgne iz letargije i dozove i ono malo svesti što nam je ostalo, ostaje nam da vidimo…

Sandra Momčilović
About Sandra Momčilović 23 Articles
Diplomirani žurnalista i dugogodišnji novinar. Hedonista, ali u današnje vreme joj taj "hedonizam" izmiče "za po malo". Zaljubljenik u muziku, filmove i knjige. Po prirodi borac zbog čega je iz žene prerasla u zmaja...

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


two × 1 =