Kako započeti novu radnu nedelju?

Fotografija: Pixabay.com

Pravo je vreme da započnete svoju nedelju radni, vedri i puni elana. Postoji nekoliko stvari koje možete uraditi da olakšate sebi ponedeljak i lakše pregurate početak radne nedelje.

Kalendar- neka proveravanje kalendara i rasporeda bude prva stvar koji ćete uraditi vakoga dana, a naročito ponedeljkom. Tako ćete znati kada su vam sastanci ili rokovi kako biste sebi pojednostavili raspodelu posla. Ne proveravajte samo ovu nedelju već to učinite za minimum dve.

Lista obaveza- neka to bude vaša navika uz jutarnju kafu. Proverite listu obaveza i napišite nove obaveze za tu nedelju. Na taj način ćete rasporediti obaveze u toku dana i nedelje i odrediti prioritete.

Proverite prošlonedeljne obaveze- ne preduzimajte korak napred ukoliko se prethodno niste osvrnuli da vidite da li ste sve ostalili kako treba. Možda postoji još neka obaveza ili završni zadatak nekog projekta koji ste prevideli.

Plan- napravide dobar plan i izbegnite konflikte, preklapanja i pometnju. Izdelite obaveze i držite se plana.

Ustanite ranije- Neka vaš alarm bude podešen tako da vas ponedeljkom budi pola sata ranije. Pripremite se za radnu nedelju i imajte više vremena za pripremu, odabir garderobe ili sređivanje kose. Zablistajte prvog dana.

Vežbajte- započnite ovu nedelju tako što ćete se napuniti energijom koja će biti vaš glavni pokretač i koja će vam dati snagu kada vas obaveze preplave. Jutarnji trening učiniće da vam celo telo procitkuliše.

Završite nešto rano ujutru- otarasite se neke obaveze čim otvorite oči i tako pomozite sebi da idete kroz dan znajući da je već jedan deo posla gotov i da ćete moći da krenete kući ranije. Neka to bude ono što najmanje želite da uradite i što vam je najteže. Kada skinete taj kamen sa leđa ićićete lakše kroz nedelju.

Otvorite inboks- vaše sanduče sa mejlovima je sigurno puno od prošle nedelje i vikenda. Otvorite ga odmah i započnite nedelju sa čistim inboksom. Ne „vucite repove“ već se posvetite samo predstojećoj sedmici.

Počistite svoj sto- to će vam oduzeti deset minuta ali ćete se okružiti dobrom energijom čistoće i imaćete više elana za rad u lepom okruženju.

Pozitivan stav- ono što je najbitnije je unutar vas. Meditirajte ujutro ili slušajte muziku koja će vas razveseliti i napuniti energijom.

Izvor: Bizlife.rs

Lepa Reč
About Lepa Reč 1631 Articles
Lepa Reč je portal koji izveštava o lepim i pozitivnim vestima u Zemlji i inostranstvu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


eighteen − 6 =