Umberto Eko- Kako sam putovao sa lososom (preporuka knjige)

Umberto Eko beše čovek skromne duše, a širokog uma. Kada je delio znanje, nije nimalo štedeo, naprotiv. Čitajući filozofska i dela kritike ovog sjajnog čoveka sve više uviđam koliko je skromnost jedna velika vrlina. Ne ona skromnost koja znači odsustvo ambicije, nego ona da se ‘ne ponesemo u dobru’, da se ne uzdignemo gordo kada smo svesni svojih kvaliteta, ali da ih uvek mudro istaknemo.

‘Kako sam putovao sa lososom’ je samo jedna od poučno-sarkastičnih, nadasve duhovitih priča koje nam Eko poklanja sa toliko dodate mašte, a bez oduzimanja realnosti. Maestralno. Nasmeje vas svojim visoko intelektualnim šalama i kada ste u trenucima očaja. Nema tu prostih, uvredljivih fazona, tu je onaj zdrav humor, svež kao tek ubrani limun.

Nije lako čitati Ekova dela, ona nisu za svakoga, jer ni Eko ne beše svako.

Andrijana Sedić
About Andrijana Sedić 19 Articles
Rođena 1992. krizne godine, 3 meseca ranije nego što treba, pa i ako zakasnim- stižem uvek u pravom trenutku. Za život ne može biti rano, već samo kasno. Svima savetujem da budu učesnici u svom životu, a ne samo posmatrači. Zaljubljenik sam u umetnost, prirodu i kreativne industrije. Po profesiji sam diplomirani ekonomista u TURIZMU I HOTELIJERSTVU. Po opredeljenju sam sanjar. Život me kad kad gurne u realizam, ali mi apstraktni se svuda snalazimo, jer svet znamo da posmatramo u više oblika, i svemu dodamo magiju.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


19 − 18 =