Svima nam je potreban jedan okrutan prijatelj

Fotografija: www.cdm.me

Jeste li se pitali kako to da ste tako bliski sa osobom koja je ponekad čak i malo zla prema vama, ali vam je sa njom ipak sasvim prijatno? Prijatelji koji su brutalno iskreni, naizgled zli, koji mogu da izazovu naša negativna osećanja zapravo najviše brinu o nama, tvrdi nauka.

Kada vam deluje da se prijatelj/ica prema vama ponaša bezosećajno, razmislite još jednom kakve su njene namere. Sudeći prema novom istraživanju, koliko god da ovakvi prijatelji trenutno mogu da nas povriede, oni nam dugoročno žele dobro.

Vođa ovog istraživanja, Belen Lopez Pere objašnjava da su ljudi ponekad surovi da bi bili dobri i da ponekad povređuju druge da bi im bilo bolje.

Možda vam to na prvi pogled sve zvuči nenormalno, ali zamislite situaciju: već godinama se “razvlačite” sa nekim dečkom koga ludo volite, ali on vam iznova nanosi bol. Neka “dobra” drugarica će vas tešiti i možda ga pravdati da vas ne bi povredila, ali ona zla, a opet najbolja, reći će vam “on te pravi budalom, osvesti se već jednom”. I da, u tom trenutku će vas njene reči verovatno užasno zaboleti, ali ona vam definitivno želi dobro.

Zato, koliko god da vas iskrenost nekad zaboli, čuvajte tu “zlu” prijateljicu jer je ona zaista najbolja koju imate.

Izvor: www.cdm.me

Lepa Reč
About Lepa Reč 1699 Articles
Lepa Reč je portal koji izveštava o lepim i pozitivnim vestima u Zemlji i inostranstvu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


twelve − seven =