Svetski trend: Zbog čega bi trebalo da držite buket eukaliptusa u tuš-kabini

Fotografija: Pixabay.com

Prijatna aroma ove biljke uneće naročit osećaj pri svakom tuširanju, a uz to će imati benefite za celokupno vaše zdravlje.

Već dugo smo u stanju da luksuzne duge kupke povezujemo sa naročitim spa tretmanom za sebe. Ukoliko niste osoba koja voli takve užitke, možete na jednostavan način pružiti sebi prijatno iskustvo uz buket eukaliptusa za kupanje. Ovaj trend, iako prelepo izgleda, nije tu samo zbog estetike.

Koncept korišćenja biljaka tokom kupanja svakako nije nov, ali sa ovim dobijamo nešto zaista drugačije. Eukaliptus koji visi u kabini daje prijatnu aromu, ali i mnogo više od toga. Kako je došlo vreme virusa i prehlade, eukaliptus i vodena para jesu dobar saveznik za pročišćenje sinusa i opuštanje respiratornih puteva. Eukaliptus je svakako poznat po tome da oslobađa gornje disajne puteve.

Fotografija: Pixabay.com
Dakle, šta on, dok visi kod tuša, zapravo radi? Para otpušta esencijalna ulja biljke, te ona čiste zapušenja i zapaljenja. Kako biste potpuno iskoristili benefite, predlažemo lagano udisanje pare nekih pet minuta, što bi trebalo da bude dovoljno da pročistite organizam. Čak i ako niste bolesni, eukaliptus vas oslobađa stresa.

U potrazi za eukaliptusom posetite lokalne cvećare ili bilo koje meste gde se prodaju biljke. Bez obzira da li želite da umirite prehladu, ili jednostavno želite prijatan i umirujući miris tokom kupanja, nije vam potrebna velika količina. Dodajte malo eukaliptusa u kabinu ili kadu i mirni ste sve dok se buket ne osuši (prema rečima korisnika, to bude nakon dva meseca).

Ukoliko više uživate u kupanju nego tuširanju, isti efekat možete postići solju za kupanje sa dodatkom eukaliptusa, ili pak esencijalnim uljem eukaliptusa za miris u stanu.

Izvor: Yumama.com

Lepa Reč
About Lepa Reč 1567 Articles
Lepa Reč je portal koji izveštava o lepim i pozitivnim vestima u Zemlji i inostranstvu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


19 − eleven =