Šta najviše brine novopečene majke?

Fotografija: www.shutterstock.com

Roditeljska uloga nije nimalo laka, pa uopšte ne čudi što su roditelji na početku toliko zabrinuti. Koliko god saveta da čujete od drugih, ništa ne može da vas pripremi za ono što vas očekuje – jednostavno, roditeljstvo je neshvatljivo dok i sami ne postanete roditelj.

Dok se neki ljudi prirodno bolje snalaze u brizi o bebi, sudeći prema novom istraživanju, novopečenim majkama potrebno je oko tri meseca da “uđu u štos”, odnosno da se malo naviknu na svoju novu ulogu.

Kao deo studije, u Americi je ispitano 2.000 majki dece starosti do tri godine. Više od polovine njih je reklo da su prva tri meseca bebinog života provele brinući da nešto rade na pogrešan način.

Fotografija: www.shutterstock.com

Njihova glavna briga je, logično, bilo bebino zdravlje, i najveći broj majki je u tim prvim mesecima zabrinuta da se beba ne razboli.

Druga najveća briga je bila u vezi sa tim da li dovoljno hrane bebu, a sledi i briga da li će imati dovoljno novca za sve što treba bebi.

Više od petine majki je priznalo da nisu imale poverenja u sebe kada je reč o tome da li dobro i dovoljno hrane svoje novorođenče.

Fotografija: www.shutterstock.com

Pedijatar dr Dženifer Gardner naglašava da je veoma važno dobro hraniti bebu zbog razvoja, i ističe čestu grešku koju neke novopečene majke prave.

“Mnoge mame pogrešno misle da će dodavanjem više vode u hranu uštedeti novac i pomoći bebi da lakše svari hranu. Ovo je ozbiljna greška koju ne treba olako shvatiti jer dodavanjem više vode nego što treba beba ne unosi dovoljno nutrijenata koji su važni za njen rast i razvoj, i to može biti opasno”.

Izvor: www.ddl.rs

Lepa Reč
About Lepa Reč 1631 Articles
Lepa Reč je portal koji izveštava o lepim i pozitivnim vestima u Zemlji i inostranstvu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


four + 4 =