Sedam razloga zašto smo jedva dočekali jesen

Fotografija: www.modniritam.com

Nakon bezbrižnih letnjih dana provedenih uz more, sezone godišnjih odmora, osvežavajućeg sezonskog voća i povrća kao i nošenja lepršavih i prozračnih komada jasno je zašto je leto omiljeno godišnje doba mnogih i zašto se pred jeseni nalazi itekako izazovan zadatak. Ipak, ovo godišnje doba sa sobom nosi bezbroj lepota koje će kreirati najlepše uspomene.

  1. Omiljeno pletivo – Toplina koju osećamo, mekoća materijala, a i moderan prizvuk koji daju omiljenim farmerkama i našim belim čizmama, pletivo je zaista jedan od naših omiljenih jesenjih vesnika.
  2. Ćebence – Ćebence koje ima svoje posebno mesto u dnevnom boravku, jedna je od stvari kojima se posebno radujemo na kraju radnog dana. Ono je simbol druženja sa porodicom na kauču, saveznik u čitanju knjiga uz zvuk kiše u pozadini, ali i sjajna pozivnica na druženja i uživanje u ukusnoj piti od jabuka.

Fotografija: www.modniritam.com

  1. Maratoni omiljenih filmova i serija – Prva aktivnost koja nam pada na pamet kada nam neko spomene jesen, svakako su filmski maratoni. A obzirom na zaostatke koje imamo još od ovog leta, čeka nas itekako zabavna jesen!
  2. Novi izgled prirode – Šuškanje lišća tokom šetnji gradom, krošnje drveća obojene u predivne zemljane nijanse, bundeve i dunje koje bude najslađe jesenje uspomene, jesen dočarava šarenilo i bogatstvo prirode na najlepši način.
  3. Jesenji ukusni zalogaji – Domaći ajvar, pite sa sezonskim voćem, miris cimeta u vazduhu, kafa s ukusom bundeve – jesen uvek razbudi i razmazi naše nepce.

Fotografija: www.modniritam.com

  1. Uživanje u toplom čaju – Poseban je doživljaj uživati u čaju napravljenom od kamilice, nane iz našeg vrta na terasi ili umirujućem čaju od lipe. Prvi prohladni dani započinju sezonu uživanja u ovom toplom napitku kojeg rado pijemo tokom cele godine.
  2. Miris kestenja na gradskim ulicama – Koji nam instant izmami osmeh i podstakne nas da posetimo štand i da uživamo u ovom jesenjem jelu.

Izvor: http://www.modniritam.com

Lepa Reč
About Lepa Reč 1631 Articles
Lepa Reč je portal koji izveštava o lepim i pozitivnim vestima u Zemlji i inostranstvu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


fifteen + 4 =