”Šazam” sada prepoznaje pesme i preko slušalica

Fotografija: iTunes - Apple

”Šazam” je prilično korisna aplikacija, bar za ljubitelje muzike, budući da prepoznaje pesme i pronalazi stihove samo na osnovu audio zapisa. Najveći problem je bio to što aplikacija nije mogla da prepoznaje one pesme koje se slušaju preko slušalica, pa su korisnici nepoznate numere morali da puštaju preko zvučnika kako bi saznali o kojim se pesmama radi, što nije uvek zgodno.

Nova opcija Pop-ap ”Šazam” je prilično korisna aplikacija, bar za ljubitelje muzike, budući da prepoznaje pesme i pronalazi stihove samo na osnovu audio zapisa eliminiše i taj problem, te prepoznaje i numere koje se puštaju preko slušalica, a kada je ”Šazam” aktivan u pozadini. Kada pesmu prepoznaje na ovaj način Pop-ap ”Šazam” je prilično korisna aplikacija, bar za ljubitelje muzike, budući da prepoznaje pesme i pronalazi stihove samo na osnovu audio zapisa se pojavljuje kao plutajuće chat ikonica, te, kada prepozna pesmu, prikazuje naslov i stihove.

Opcija se aktivira u podešavanjima glavne aplikacije, a oni koji su je testirali tvrde da funkcioniše.

Iako je Epl Šazam kupio još 2018. godine, teško da će pop-up opcija stići na iOS, budući da Epl ne odobrava aplikacije koje deluju u pozadini, tako da je nova funkcija za sada dostupna samo Android korisnicima.

Izvor: Novosti.rs

Lepa Reč
About Lepa Reč 1704 Articles
Lepa Reč je portal koji izveštava o lepim i pozitivnim vestima u Zemlji i inostranstvu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


twenty − 7 =