Počinje 7. sezona dečjeg kviza “SuPersu”(Zrenjanin)

Izvor: Bojan Stanulov

U subotu 18.maja u Kulturnom centru Zrenjanin počinje sedma sezona dečjeg kviza “SuPersu”. Učesnici kviza su deca viših razreda osnovnih škola, odnosno đaci od petog do osmog razreda osnovnih škola iz Zrenjanina i okolnih mesta.

Takmičenje će se održati u dva navrata, prvi put 18.maja kada će se održati kvalifikacije za sve školske ekipe i drugi put 25.maja u 9h kada će se odigrati veliko finale. U kvalifikacijama učestvuje 25 ekipa iz 18 škola.

Foto: Bojan Stanulov

Kviz je nastao kao ideja da se kroz igru i zabavu proveri znanje školskog gradiva i opšte kulture đaka viših razreda osnovnih škola. Kviz je naišao na odličnu podršku od strane sponzora, među kojima je i generalni sponzor trgovinski lanac PerSu, Mrkšićevi salaši, knjižara Birooprema i mnogi drugi.

Svi takmičari će biti nagrađemi poklonima od strane sponzora, dok će pobednici osvojiti vredne nagrade u vidu putovanja.

Žiri će se sastojati od tri člana:

  • Predsednik žirija – Rako Tomović, profesor istorije
  • Ivana Sabo, profesorka biologije
  • Vladimir Đurić, pomoćnik direktora i rukovodilac programske službe Kulturnog centra Zrenjanin.

Takmičenje je otvoreno za javnost, emisije će se snimati i biće emitovane na RTV Santos nakon završetka kviza.

About Kristina Baćan 47 Articles
Zagrižena obožavateljka jutarnje kafe, Ed Sheerana i Marvel stripova. Bloger, kuvar amater i po potrebi animator svojoj maloj deci, jer najveći je izazov njima udovoljiti.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


three × one =