Pet stvari koje možete da radite u trudnoći da ne biste poludeli!

Izvor:Daniel Roche Via Pexels.com

Nijedna trudnica ne želi da postane slika i prilika unezverene, polulude žene, toze-nervoze sa pingvin hodom. Znate, ona slika trudnice koju Holivud naslika? Komična predstava na dve otekle noge? Kako bi se izbegao stereotip, mora da se upregnu živci i volja.

Izvor:rawpixel.com VIA Pexels

Doduše, trudnoća je osetljivo stanje kada hormoni ne dopuštaju da imamo potpunu kontrolu nad sobom. Tada važi da ste polu žena, polu hormon. Ali, dok god se trudite da skrenete fokus sa ludih emocija na neke druge stvari, biće dobro. Evo šta na primer možete da radite da pobedite anksioznost:

1. Dekorišite sobu za bebu

Nije bitno koliko novca imate da uložite u sobu ili kutak za bebu. Možete naći mnoge lepe polovne stvari koje će uz malo ljubavi da zablistaju. Razne radnje koje se bave ručnim radovima sigurno imaju razne dekorativne elemente koje možete da iskoristite tako da bebin kutak učinite prijatnim i lepim.

Dok god okupirate ruke i um nekim kreativnim radom, nećete sebi dozvoliti luksuz slobodnog vremena za brigu. Uostalom, kada beba dođe sigurno nećete imati vremena za uređivanje sobice.

 

2. Čitajte knjige koje nemaju veze sa majčinstvom

Sasvim je normalno da se u toku trudnoće pojavi želja da se sazna apsolutno sve vezano za blagosloveno stanje. Tada žene posegnu za raznoraznom literaturom ne bi li se informisale. U znanju jeste moć, mada mnogo toga što je napisano može da izazove dodatnu nervozu, zato je najbolji savet da se okrenete od roditeljske literature i posegnete za beletristikom i romanima. Verujte, pomoći će vam da izbistrite um, nahranite dušu i pomognete sebi da ne budete opsednuti mislima o trudnoći.

Pored toga, gledajte serije i filmove u kojima uživate a koji nemaju vezu sa majčinstvom. Rasteretite svoju glavu u potpunosti.

 

3. Razgovarajte o svojim strahovima

Kada čuvate sve u sebi, tenzija raste i vama bude samo teže. Slobodno dajte sebi oduška time što ćete otići kod psihoterapeuta na razgovor. Ako to ne možete da priuštite, obratite se mužu, iskreno podelite vaše sumnje, strahove i zebnje.

Takođe, razgovarajte sa prijateljima koji već imaju decu. Ne dopustite da negativna osećanja obuzmu i iscrpe iz vas pozitivnu energiju.

 

4. Odmor je prioritet

…sem učestalih odlazaka u toalet. Šta ćete, nužda je hitna. U ovo vreme se suzdržite dugoročnih planova, dozvolite sebi da se vodite onim što vam prija, i ako vam se ne ide na dogovoreni ručak, otkažite i lezite da odmorite.

Dremajte, samo dremajte. Čak i kada ne možete da izdržite da ne prilegnete u 17.30, slobodno lezite, jer vam telo šalje signale da mu treba odmor. Slušajte svoje telo, ono zna šta vam prija.

 

5. Očekivanja bacite u vodu

Trudnice zaista umeju sebi da nabace nepotrebni pritisak raznoraznih očekivanja, zar ne? Očekuju da će taj period biti obeležen zdravom ishranom, a realnost je takva da je sva prilika da će sve pojedeno biti ispovraćano, jer trudnička mučnina nije zabavna stvar, a naiđe svakoj drugoj trudnici. Svi snovi o zdravoj ishrani na kašiku završe se na krekerima.

 

Nemojte se opterećivati, ako nešto ne ide, pustite, ne pratite udžbenike i informativne redove, jer je svaka trudnoća različita. Dok vaša beba zdravo raste u stomaku, sve je u redu. Nema rasporeda, nema rigidnih vremenskih odrednica, nema opterećenja. Svaki dan uživajte u trenutku i potpuno se posvetite sebi.

Izvor:NajboljaMamaNaSvetu.com

Lepa Reč
About Lepa Reč 1631 Articles
Lepa Reč je portal koji izveštava o lepim i pozitivnim vestima u Zemlji i inostranstvu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


three + 16 =