Neutrališite loše mirise iz svog doma na jednostavne načine

Izvor:Pexels.com

Svako se u svojoj kući ili stanu s vremena na vrijeme suočava sa neprijatnim mirisima koji potiču iz raznih izvora. Međutim, većina ljudi vjerovatno ne zna da se oni lako mogu neutralisati namirnicama koje sigurno svako ima u svojoj ostavi.

Miris ribe na rukama

Ako spremate ribu, očekujte da će vam ostati miris i na rukama. Caka koja će vam pomoći je da preko dlanova istrljate polovinu limuna.

Kanta za smeće

Čuvajte kantu za smeće u svježem stanju prskanjem sode bikarbone po dnu svaki put kada promijenite kesu. Soda bikarbona je jedan od najefikasnijih prirodnih dezodoransa i efikasno sredstvo za sprečavanje neprijatnih mirisa.

Mirisi iz frižidera

Postoji mnogo različitih načina da vaš frižider zadrži miris u svježem stanju: Postavite široku, plitku posudu kafe u frižider ili zamrzivač, ostavljajući je preko noći da apsorbuje mirise. Ostali veliki apsorberi mirisa su kesice čaja. Redovno postavljanje tri do četiri kesice oko vašeg frižidera će spriječiti pojavu čudnih mirisa. Ako slučajno nemate pri ruci čaj, ogulite sirovi krompir i isijecite ga na pola, stavljajući dvije polovine na različite police u frižideru.

Masnoća u kuhinji

Stavite posudu sirćeta u vašu kuhinju sljedeći put kada ispečete nešto koristeći mast. Sirće će apsorbovati neugodan miris i spriječiti njegovo širenje po kući.

Patike neprijatnog mirisa

Rješenje za sprečavanje širenja neprijatnog mirisa iz patika je par osušenih listića žalfije koje treba da se stave u svaku patiku. Žalfija ima prijatan miris a ujedno i ubija bakterije.

Izvor:CDM.me

Lepa Reč
About Lepa Reč 1705 Articles
Lepa Reč je portal koji izveštava o lepim i pozitivnim vestima u Zemlji i inostranstvu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


1 × one =