Kako da svoj mobilni telefon preuredite baš po vašoj meri?

devojka sa telefonom u rukama

Upotreba mobilnog telefona je važan sastavni deo svakodnevice gotovo svima. Čineći osnovni izvor informacije i zabave, možemo ga smatrati i samim produžetkom naše ruke. Upravo zbog toga zaslužuje personalizaciju kojom ćete prilagoditi uređaj svojim potrebama radi lakšeg korišćenja, ali i omogućiti da iskažete svoj lični stil.

Mobilni telefon možete postepeno preuređivati u bilo kom trenutku tokom pauze ili slobodnog vremena. Sve što vam treba za telefon možete poručiti online, zahvaljujući brzom napretku tehnologije i odličnim internet prodavnicama, koje omugućuju kupovinu iz fotelje. U nastavku teksta ćete pronaći predloge kako da mobilni telefon preuredite upravo po vašoj meri. 

Zašto je važno da mobilni telefon prilagodite svojim navikama?

Često nismo ni svesni koliki deo dana korišćenje mobilnog uređaja zapravo zauzima. Ne postoji dovoljno dokaza da bismo govorili o štetnom uticaju mobilnih telefona na fizičko zdravlje, ali štetni efekti, poput smanjene koncentracije ili narušenog ritma spavanja, nisu retko prisutni. 

Iako znamo da prekomerno korišćenje dovodi do štetnih posledica, često ne obraćamo pažnju na količinu utrošenog vremena koristeći mobilni telefon. Informaciju o takozvanom dnevnom skrin tajmu svakako nije loše proveriti s vremena na vreme, međutim postoje mnogobrojne olakšice koje vam mogu pomoći u efikasnijem, a samim tim i kraćem korišćenju uređaja. 

Ako vodite računa o tome kako i koliko ga koristite, možete biti sigurni da mobilni telefon neće izazvati nikakve negativne efekte. 

Prečice i trikovi

Pored zabave, mobilni telefon nam pomaže u tome da budemo produktivniji. Kako bismo što efikasnije koristili uređaj, možemo da se poslužimo raznim trikovima. Neke od njih sigurno već koristite, ali kako industrija mobilnih telefona redovno napreduje – dobro je biti u toku sa novim dostupnim opcijama podešavanja koje možete pronaći na Internetu.

mobilni telefon u ruci

Izbor aplikacija

Koliko aplikacija koje imate u svom telefonu zapravo i koristite? Ako je odgovor svega nekoliko, verovatno je vreme za remont. Telefoni pretrpani aplikacijama koje su vam zatrebale jednom u određenoj prilici su vrlo nepregledni, dok otvorene aplikacije u pozadini često utiču na brzinu vašeg mobilnog telefona. 

Koristan savet je da omiljene alatke vašeg telefona koje redovnije koristite dodate kao prečice na početni ekran. Neke od njih bi mogle da budu prečica za vremensku prognozu, to-do liste, pregled poslednje pristiglih imejlova, itd.

Takođe, važno je da budete oprezni pri instaliranju novih aplikacija. Da biste bil uvereni da se radi o sigurnim aplikacijama koje neće naneti štetu vašem uređaju, birajte najbolje ocenjene aplikacije koje imaju najviše korisnika.

Kako da mobilnom telefonu date lični pečat?

A sada ćemo se pozabaviti sigurno zabavnijim delom preuređivanja. Kako mobilni telefon često cirkuliše između ruku, lako će biti primećen kao detalj koji ljudima u vašem okruženju govori o vašem karakteru i afinitetima. 

Kao što svakodnevno ulažete pažnju u odabir svoje odevne kombinacije, vaš telefon takođe možete urediti prema svom ličnom stilu, a evo saveta i kako: 

Zaštitna maska za telefon

Najlakši i najprimetniji način da personalizujete vaš mobilni telefon je dodavanje maske koja će učiniti da potpuno promenite izgled vašeg telefona. Masku za telefon birate prema modelu vašeg telefona, a bezbroj dostupnih opcija maski vam omogućava da odaberete dizajn svojstven vašem stilu. Tako će se baš vaš uređaj razlikovati od drugih.

Maska za telefon je, pored estetskih razloga, korisna i zbog svoje zaštitne uloge od mehaničkih oštećenja. 

Tema

Pored slike postavljene kao pozadina ekrana, možete da promenite i samu temu telefona. Nova tema telefona će zameniti ikonice koje su postavljene u podrazumevanim podešavanjima telefona. Novu temu možete da odaberete korišćenjem aplikacije te namene, pri čemu takođe treba voditi računa o sigurnosti odabrane aplikacije. Nažalost, ova promena nekad može negativno uticati na brzinu performansi vašeg telefona.

Mobilni telefon je neizbežni alat koji koristimo za komuniciranje. Iako pruža mnogo mogućnosti koje olakšavaju našu svakodnevnu rutinu, neadekvatnom upotrebom nanosimo štetu, kako svojoj produktivnosti tokom dana, tako i zdravim navikama. Uvođenjem sitnih promena, možemo da osvežimo i unapredimo lični odnos prema upotrebi ovog tehnološkog uređaja. Na taj način mobilni telefon postaje isključivo korisni alat koji olakšava i ulepšava naše obaveze i slobodne trenutke.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


3 × one =