3 razloga da popravite umesto da kupite nov telefon

servis mobilnog telefona

Mobilni telefoni već dugo nisu uređaji koje koristimo samo za komunikaciju sa drugim ljudima. Od uvođenja smart tehnologije i aplikacija, mobilni telefoni postali su uređaj koji ne ispuštamo iz ruke, aparat koji je na neki način produžetak iste. Mobilni telefoni, odnosno aplikacije pomažu nam da se snađemo u prostoru, osmislimo svoj trening, ili ishranu.

Prvi telefoni bili su veći i nezgrapniji, zbog čega je njihovo korišćenje bilo otežano. Moderni telefoni unapredili su estetiku i formu, zbog čega su danas značajno lakši, manji, ali i – krhkiji. Staklena površina, lagani materijali, ali i konstantno korišćenje čini mobilni telefon vrlo lako kvarljivim uređajem.

Dodatna oprema poput maski i zaštitnih stakala donekle može sprečiti fizička oštećenja, ali ne u potpunosti. Postavlja se pitanje – šta raditi kada se kvar ili oštećenje desi? Da li je bolje popraviti uređaj ili kupiti nov? U nastavku teksta, nudimo vam 3 razloga da u slučaju oštećenja odnesete svoj telefon na popravku, umesto da ga zamenite novim!

#1 Isplativost – uštedite svoj novac i iskoristite uređaj koji ste platili

Prvi i osnovni razlog za popravku je naravno – isplativost, odnosno ušteda. U zavisnosti od modela telefona i starosti uređaja, cene popravki mogu varirati, ali će ona vrlo retko preći cenu novog uređaja, bilo da je u pitanju hardverski ili softverski problem. 

Internet je omogućio znatna unapređenja u pogledu usluge raznih tipova poslovanja, a servisi mobilnih telefona nisu izuzetak. Zbog toga vam predlažemo da posetite sajt www.servismobilnihtelefona.com i pogledate koje sve mogućnosti imate za brzu reakciju i popravku mobilnog telefona u rekordnom roku.

Budući da je, kao što smo pomenuli, mobilni telefon danas neizostavni deo svakodnevnice svakog čoveka, brza reakcija i popravka su jako važni svakom čoveku. Kontakt centar pomoći će vam da dijagnostifikujete problem, a ukoliko nemate mogućnosti da posetite servis lično, možete poslati telefon i kurirskom službom!

Proces popravke i dijagnostifikovanja problema maksimalno je pojednostavljen i olakšan, te zaista nema razloga da ne popravite kvar i uštedite svoj novac!

#2 Održivost – ekologija je važna, smanjite svoj ekološki otisak

telefon u ruci

Savremeni čovek sa sobom nosi odgovornost za savremene probleme, a zagađenje životne sredine je definitivno gorući problem današnjice. S tim u vezi krilatica smanji, ponovo upotrebi, recikliraj danas je važnija više nego ikada. Ukoliko vam isplativost, odnosno ušteda nije dovoljno dobar razlog da popravite svoj telefon, održivost treba da bude.

Naime, odluka da popravite telefon umesto da kupite nov uređaj – ekološka je odluka. Popravkom uređaja ne stvarate novi otpad, odnosno smanjujete ga – budući da je stari uređaj i dalje u upotrebi, umesto na deponiji. Takođe, ponovo upotrebljavate staru stvar koja i dalje služi svojoj nameni.

Odupiranje konzumerizmu i konstatnom kupovinom novih uređaja, značajno doprinosite boljitku planete i smanjujete svoj ekološki otisak. Bitno je napomenuti da je mobilni telefon izuzetno i posebno štetan otpad, naročito ukoliko se ne skladišti pravilno – kao što biva u većini slučajeva.

Baterija mobilnog telefona napravljena je od litijuma, koji može imati izuzetno loše efekte po životnu sredinu, zbog čega je produžetak korišćenja mobilnog telefona – sve dok služi svojoj svrsi kvalitetno, izuzetno važno. Ovo znači da i ukoliko menjate bateriju, odete u provereni servis koji će znati da ih adekvatno skladišti i zameni.

#3 Sentimentalna vrednost – za mnoge važan kriterijum prilikom odluke

Na samom kraju, za mnoge i najvažniji kriterijum – sentimentalna vrednost mobilnog telefona. Istini za volju, stariji mobilni telefoni bili su dosta estetski raznoliki, zbog čega je, čini se, sentimentalna vezanost za uređaj bila još više izražena. Svi se sećamo interesantnih modela telefona na preklop i slajder. 

Mnoge žene reći će vam i danas da je model Nokia 7390 i dalje njihov neprežaljeni mobilni telefon, upravo zbog atraktivnog izgleda. Tu su i drugi popularni i kultni modeli telefona koji izazivaju slična osećanja – Sony Ericsson W800i, Nokia 3310 i naravno, Nokia N90 Communicator.

Danas mobilni telefoni – manje više, izgledaju prilično slično, pa se sentimentalna vrednost uglavnom vezuje za sadržaj uređaja – slike, poruke i druge informacije. Ukoliko i sami imate tendenciju da se vezujete za mobilne uređaje – jasno je da je ovo jak razlog da posetite servis mobilnih telefona i popravite svoj omiljeni aparat. 

Na kraju, ostaje da zaključimo da je zaista malo razloga da kupite novi uređaj sve dok vas stari mobilni telefon služi na zadovoljavajućem nivou. Novi modeli mobilnih telefona izlaze na nedeljnom nivou, te u praćenju trendova teško možete da izađete kao pobednik. 

Kupujte racionalno i pametno i iskoristite masksimalno svoj prvobitno uloženi novac – popravite svoj telefon onda kada se pokvari.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


2 × five =