KORISNICI ŽIVE U ZABLUDI: Šest nepoznatih trikova za lakše korišćenje smartfona

Fotografija: www.dnevno.rs

Mobilni uređaji postali su gotovo neophodni u ljudskoj svakodnevici, a njihova redovna upotreba utiče na kvalitet.

Kratko trajanje baterije, sporo punjenje, kvalitet kamere i prekidanje rada uređaja neki su od najčešćih problema sa kojima se susrećemo, a uz nekoliko jednostavnih trikova moguće ih je izbeći ili u potpunosti ukloniti, piše “Brightside”.

Isključite rotaciju ekrana

Kada ne koristite mobilni uređaj u vodoravnom položaju, najbolje je isključiti opciju automatske rotacije ekrana jer ona aktivira senzore koji bespotrebno mogu prazniti bateriju.

Uključite vazduhoplovni režim rada prilikom punjenja kako biste ga pre napunili

Kada na mobilnom aktivirate vazduhoplovni režim rada, on prestaje hvatati i tražiti mrežu, što smanjuje trošenje baterije i rad aplikacija te omogućuje da se on brže napuni.

Poboljšajte zvuk prilikom snimanja videa koristeći diktafon

Većina pametnih telefona ima opciju snimanja diktafonom u pozadini. Tako prilikom snimanja videa na kojem želite imati dobro snimljen zvuk u isto vreme snimajte zvučni zapis i video pa na kraju jednostavno spojite zvuk i video pomoću aplikacije za uređivanje.

Koristite sunčane naočare kao filtar za kameru

Ako vam svetlost stvara problem prilikom fotografisanja, koristite naočare kao filtar za kameru te kroz njih snimite fotografiju. Tako ćete ublažiti spaljen ili pretaman efekat ili dobiti potpuno novi efekt.

Crna pozadina smanjuje potrošnju baterije

Ako vam je mobilni stalno u rukama, a trajanje baterije jedna od najvažnijih stvari, na pozadinu ekrana stavite pozadinu u crnoj boji kako bi se baterija manje trošila i brže punila. Isto važi i za jačinu svetlosti ekrana – jača svetlsot brže prazni bateriju.

Resetujte mobilni uređaj tri puta nedeljno

Mobitel nije dobro u potpunosti isprazniti, ali ga ne valja ni držati uključenog na punjač kada je napunjen do kraja. Takođe, ako stalno radi, preporučuje se reset tri puta nedeljno kako bi se odmorio, radio brže i manje trošio dugotrajnost baterije.

Izvor: www.dnevno.rs

Lepa Reč
About Lepa Reč 1631 Articles
Lepa Reč je portal koji izveštava o lepim i pozitivnim vestima u Zemlji i inostranstvu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


15 + thirteen =