Ovo je najplaćeniji POSAO uz najmanji nivo STRESA

Foto: Pixabay.com

Na sami vrh liste najbolje plaćenih poslova uz nizak nivo stresa našla se stomatologija, pokazalo je istraživanje američke medijske kuće U.S. News & World Report.

Iako se ova profesija nije našla na prvom mestu najplaćenijih zanimanja, u kategoriji godišnjih primanja i nivoa stresa je odnela pobedu.

Naime, prema njihovom istraživanju zaposleni u ovoj profesiji u SAD, u proseku primaju godišnju platu od 225.760 dolara.

Kako navodi Market Watch, razlog tome leži upravo u dobroj organizaciji dnevnog rasporeda. Naime, kao i u većini medicinskih oblasti, tačan dnevni raspored je poznat i nekoliko dana unapred što uveliko smanjuje stvaranje stresa.

Uz to, na smanjenje stresa pozitivno utiče i činjenica da stomatolozi u proseku imaju veoma mali broj hitnih intervencija.

Inače, u analizi U.S. News & World Reporta uključeno je 187 visoko plaćenih poslova, a uz stomatologiju na listu najmanje stresnih zanimanja, mogućnosti napretka i dobrog balansa privatnog i poslovnog života ušli su još i programeri, statističari, logopedi, veterinari kao i deo medicinskih radnika.

Izvor: BizLife.rs

Lepa Reč
About Lepa Reč 1631 Articles
Lepa Reč je portal koji izveštava o lepim i pozitivnim vestima u Zemlji i inostranstvu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


four + twenty =