Ovih 8 vrsta hleba vam može pomoći da smršate!

Izvor:Pexels.com

Pokušavate da smršate? Evo dobrih vesti za vas. Jedna nedavna studija je pokazala da hleb može da pomogne da se smanji broj unetih kalorija i da se izgube kilogrami. Hleb je jedan od najboljih izvora vlakana, ugljenih hidrata koji obezbeđuju energiju, proteina, vitamina i minerala. Međutim, treba da razmotrite par stvari pre nego što izaberete hleb za mršavljenje. Da bi vam bilo lakše, sastavili smo spisak onih vrsta hleba koje vam mogu pomoći da izgubite kilograme i uđete u formu.

 

  • Hleb od lanenog semena

Hleb od lanenog semena je dobar izbor za mršavljenje. Pun je mangana, kalijuma i selena, esencijalnih masnih kiselina, hranljivih vlakana i fitoestrogena. Unos hleba od lanenog semena podstiče organizam da sagoreva kalorije umesto da ih skladišti kao masti. Zato pređite na hleb od lanenog semena ako želite da se oslobodite viška kilograma.

 

  • Ražani hleb

Ražani hleb se smatra jednom od najzdravijih vrsta hleba zato što sadrži vlakna, proteine, kalijum, kalcijum, gvožđe, fosfor, magnezijum, mangan, vitamin B1, folnu kiselinu, tiamin, niacin i antioksidanse. Unos ražanog hleba pomaže da se eliminiše nadutost i nelagodnost zato što ne sadrži pšenicu. Ima četiri puta više vlakana i manje kalorija od običnog hleba.

 

  • Ovseni hleb

Ako nameravate da smanjite unos ugljenih hidrata i masti, treba da jedete ovseni hleb umesto običnog. Ovseni hleb je dobar izvor ugljenih hidrata koji se mnogo sporije vare. Takođe vas duže drži sitim.

 

  • Jezekiljev hleb

Još jedna vrsta hleba koja može da vam pomogne da smanjite telesnu težinu je Jezekiljev hleb. Ovaj hleb je bogat ječmom, pšenicom, sočivom, pasuljem, speltom, prosom i ima visok sadržaj proteina i 18 aminokiselina. Pored toga, pomaže pri varenju, postiče apsorpciju i ne sadrži dodati šećer.

 

  • Pita hleb od celog zrna pšenice

Ovaj hleb se sastoji od osnovnih vitamina i minerala koji smanjuju rizik od holesterola i visokog šećera u krvi. Pored toga, sadrži manje kalorija od običnog hleba od celog zrna pšenice, što pomaže da se smanji telesna težina.

 

  • Hleb od celog zrna pšenice

Hleb od celog zrna pšenice je jedan od zdravih vrsti koje možete naći, samo što nije lako naći pravi hleb od celog zrna pšenice. Pročitajte sve sastojke pre nego što ga kupite da biste postigli najbolje rezultate u mršavljenju.

 

  • Hleb od smeđeg pirinča

Hleb od smeđeg pirinča pomaže da duže ostanete siti i obezbeđuje dosta energije bez dodavanja mnogo kalorija i šećera u vašoj ishrani. Probajte ga, ako želite da regulišete telesnu težinu.

 

  • Hleb bez glutena

Hleb bez glutena, koji je svakako zdraviji od običnog hleba, takođe se smatra dobrim za mršavljenje.

Jedite neku od ovih vrsta hleba ako želite da smršate. Koji je vaš izbor?

Izvor:NajboljaMamaNaSvetu.com

Lepa Reč
About Lepa Reč 1631 Articles
Lepa Reč je portal koji izveštava o lepim i pozitivnim vestima u Zemlji i inostranstvu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


four × 5 =