Omiljene aktivnosti tokom leta u Beogradu – izlazak ili opušteno uživanje

U ovim vrelim danima, želimo da našim vernim čitaocima olakšamo barem malo ovu apokalipsu. Beton je vreo, autobusi krcati, Gazelu iz dana u dan prelazimo po sat vremena. I to ako malo ranije izađemo sa posla ili škole i izbegnemo onu najveću gužvu.

Dok se neki vraćaju domovima sa svojih svakodnevih obaveza, deca i oni retki sa slobodnim danima idu na bazene, Adu i Lido da se rashlade barem malo. Razumemo i njih, nije lako sedeti kući pod klimom po ceo dan i plašiti se izaći na svež vazduh kojeg jedva i da ima. 

U tom duhu smo i razmišljali i došli na ideju kako da naše verne čitaoce, ali i ove manje redovne počastimo.

Gde izaći? Kuda prošetati? Imamo rešenje za vas!

Najbolja mesta za provod – Beograd iznad Las Vegasa

Svi ste čuli za Sajamski kej. Ovo je sjajno mesto za šetnju i raonodu preko dana, dok uveče dobija još lepši sjaj i postaje mesto okupljanja mladih Beograđana i turista iz celog sveta. Petak veče je praktično već tu. 

Petak je veče kada ćemo svi otići na Sajamski kej i obići neke od najboljih mesta za provod. Osetiti duh noćnog života u gradu koji može da se takmiči sa čuvenim Las Vegasom – gradom koji nikada ne spava, neprocenjivo je iskustvo.

Kao samo neka od omiljenih mesta mnogih Beograđana nameću se splav Sindikat, Freestyler, Lasta, Leto, Money i mnogi drugi, gde se pruža fenomenalan provod za svačiji muzički ukus. Proverite ko nastupa, koji je žanr muzike u pitanju i provedite se kao nikada do ranih jutarnjih časova.

Ukoliko želite da se provedete nezaboravno, izađete sa svojim dragim ljudima, upoznate nove ljude, buduću devojku/dečka, nećete pogrešiti. Ovo su splavovi koji postoje nekoliko godina, i iz godine u godinu pomeraju granice i očekivanja domaćih gostiju i mnogobrojnih turista.

Objekti na ovom čarobnom mestu nemaju greške. Ovo svakako nisu jedini splavovi gde možete izaći, ali sigurno su jedni od onih koji su namenjeni za sve tipove ljudi. Za muziku su zaduženi brojni poznati bendovi i dj-evi koji “rasturaju” sve vrste muzike, od narodne, preko popa, folka, kao i muzike novijih generacija i tehno muzike. 

Savršeno, zar ne? Potvrđujemo!

A sada da vidimo šta to još nudi ovaj magični grad.

Zabava, šetnja, druženje – 3 u 1

Ukoliko ovim mestima u Beogradu pružimo priliku, sigurno će nam se odužiti. Ako pođemo na jednu stranu, naići ćemo na predivno šetalište na Sava Mali, kao i trenutno najpopularnije mesto Beograd na vodi. Samo pogled na njega nam pruža zadovoljstvo, a naročito terase i restorani na samoj reci Savi. 

Nastavimo li dalje, doći ćemo do Beton hale i Kalemegdana, najlepše tvrđave na samom vrhu Beograda. Kalemegdan je mesto koje ako ne obiđete, ne računa se da ste bili u Beogradu. Prepuno istorije i znamenitosti, ali i noćnog života, pogodnog za šetnje sa pogledom na ceo Beograd, kao i provod, obzirom da je jedno od najpogodnijih mesta za organizovanje festivala.

Ali vratimo se malo na drugu stranu, otišli smo dovoljno daleko.

Na drugoj strani nailazimo na opšte poznatu Adu ciganliju i njenu peščanu plažu, naravno prepunu restoranima i kafićima koji uslužuju kupače. Kome na ovoj vrućini nije potrebna hladna voda i sok ili još hladnije pivo. 

Takođe je okružena biciklističkom stazom, koja zadovoljava potrebe svih sportskih tipova, gde osim biciklista, svakodnevno možemo videti i ljude na rolerima. 

Na Adi možemo naići na raznorazne vodene sportove kao što je aqua ski, ali i bandži džamp za zavisnike od adrenalina. Za one koji malo višeda odmore i uživaju u piću i druženju, namenjene se i pedaline, kojima mogu ploviti i uživati celog dana.

Složićete se da je da je ovo mesto svakako 3 u 1, ali u isto vreme 10/10!

I sve ovo je mali deo onoga što ova mesta pružaju i još manji deo na temu svih mesta u Beogradu koja obavezno treba obići. 

Akcenat je bio na noćnom životu, jer današnjih dana postoji potreba da se ljudi opuste i provedu, ali sve navedeno vam može pružiti savršen vikend u Beogradu u zavisnosti od onoga što vas najviše privlači.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


four × 5 =