Održan 2. sajam zadrugarstva i mladih domaćina “Mladenci”

Izvor:Lična arhiva

Proteklog vikenda u petak i subotu, 22. i 23. marta održan je 2. po redu sajam zadrugarstva “Mladenci” u Hali sportova “Medison” u Zrenjaninu. Sajam je simbolično nazvan “Mladenci”, jer se veruje da mladi mogu da pomognu oporavak sela i opstanak Srbije.

Simbolika izgleda nije bila dovoljna da privuče posetioce da dođu i posete ovaj sajam koji je trajao samo dva dana. Isto kao i sa propalim zimskim vašarom koji je svakog dana u popodnevnim časovima bio prazan, tako je i ovaj sajam u subotu, već oko 13h bio prava pustoš. Kada smo upitali nekolicinu preostalih domaćina na štandovima da li smo zakasnili i zar ne bi trebao sajam da traje i danas do 19h? Gosti iz Krajišnika su nam rekli da je posećenost i na dan otvaranja bila veoma slaba, a danas, u subotu skoro, pa nikakava. Jednostavno ne vide svrhu da potroše dan sedeći u praznoj hali, čekajući posetioce koji možda hoće ili ipak neće videti jedan opremljen štand u moru praznih.

Izvor:Privatna arhiva

Prošetali smo halom i naišli na jedan od preostalih izložbenih štandova koji se bavi proizvodnjom namaza i likera od malina, “Žigon” iz Arilja. Porazgovarali smo sa domaćicom Ljubicom Žigon, koja nam je predstavila svoje proizvode. I ova gošća je takođe izrazila nezadovoljstvo zbog nezainteresovanosti publike za celu manifestaciju. Ne postoji konstantnost, isto kao i sa novogodišnjim vašarom i biranjem novog piva. Stoje određeni sati kada možete doći, videti, kupiti ili u slučaju piva probati i odabrati, ali ili naiđete na praznu halu, prazan centar ili zaključana vrata.

Izvor:Lična arhiva

Sajam je osmišljen tako da izlagači prezentuju sopstvene proizvode i artikle, da posetioci imaju mogućnost degustacije prehrambenih proizvoda i da u toku celog dana imate mogućnost da pratite kulturno umetnički program. Ako je tako bilo samo na otvaranju ostaje pitanje zašto je to tako i zašto manifestacije ne mogu da se ispoštuju od početka do kraja, a da to nisu Dani piva u koje se uloži enormna količina novca. Ulaz na manifestaciju je bio besplatan. Sajam je bio otvoren za posetioce od 10h do 19h, ali i priloženog možete videti da ako ste došli i u 13h zakasnili ste.

 

About Kristina Baćan 47 Articles
Zagrižena obožavateljka jutarnje kafe, Ed Sheerana i Marvel stripova. Bloger, kuvar amater i po potrebi animator svojoj maloj deci, jer najveći je izazov njima udovoljiti.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


12 − 3 =