ODEĆA VAM BLEDI I CEPA SE TOKOM PRANJA? Ove tri greške su odgovorne za to

Fotografija: www.dnevno.rs

Koliko puta ste do sada primetili poderotinu ili rupu na omiljenoj majici, a pritom sigurno znate da odeću nigde niste zakačili i da nemate moljce u kući? Ukoliko ste se zapitali gde je vaš dragi komad odeće oštećen, odgovor je jednostavan – u veš mašini.

Naime, verovatno niste ni prvi ni poslednji kome se crvena čarapa ušunjala u beli veš, pa vam se dragi mesecima šepurio u roze košuljama na poslu.

Isto tako, niste usamljeni ako iz veš mašine izvlačite odeću koja je odjednom oštećena. Sve one sitne izvučene niti na džemperima, ili rupice na majicama, nastaju upravo u bubnju i to zbog toga što pravimo sledeće greške prilikom pranja.

Pretrpavate mašinu

Svaki put kada stavite previše veša u mašinu, ne samo da će vaša odeća biti kao sažvakana, već rizikujete i da se ošteti, a pritom, neće biti ni oprana lepo.

Farmerke i nežni materijali

Ako želite da sačuvate lepe komade odeće od finih materijala savet je da ih nikako ne perete u mašini, pogotovo ne sa farmerkama, pantalonama ili suknjama koje imaju rajsferšlus. Ako vas mrzi da perete ovaj veš na ruke, onda bar zakopčajte rajsferšluse pre nego što sve zajedno gurnete u mašinu.

Tečni prašak postoji sa razlogom

Ok, neki ljudi zbog uštede novca ne žele da kupuju tečni prašak, već koriste onaj u prahu za sve, ali to može da znatno ošteti njihovu odeću. Naime, poznato je da je takav prašak veoma jak i da “jede” boju sa stvari. Ako ne možete ili ne želite da kupujete blaži tečni prašak namenjen za pranje šarene odeće ili posebnih materijala, onda bar nemojte puniti fiokicu na mašini do vrha sa praškom.

Izvor: www.dnevno.rs / CdM.me

Lepa Reč
About Lepa Reč 1631 Articles
Lepa Reč je portal koji izveštava o lepim i pozitivnim vestima u Zemlji i inostranstvu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


1 × two =