Obroci puni proteina za brže nabacivanje mišićne mase

Muskarac sa tegom
Fotografija: Anush Gorak sa Pexels.com

SEMENKE SUNCOKRETA

Šaka semenki suncokreta je prepuna proteina, vlakana i zdravih nezasićenih masti, koje će vas držati sitim satima.Osim toga, one imaju brojne zdravstvene benefite, uključujući i sniženi holesterol i sprečavanje karcinoma. Samo budite obazrivi kada je u pitanju porcija, jer je lako upasti u zamku i pojesti više nego što bi trebalo.

KONZERVIRANA TUNA

Ukoliko želite sočno parče mesa, a nemate vremena da ga pripremite, kupite konzervu tunjevine i uživajte. Jedna konzerva sadrži blizu 40 grama proteina i samo 5 grama masti, a mnogo je ukusna kada je kombinujete sa krekerima ili pirinčem. Konzumirajte umerenu količinu tunjevine, pošto sadrži veoma veliku koncentraciju žive.

PROTEINSKI ŠEJK

Proteinski sejk
Fotografija: Pexels.com

Zahvaljujući šejkeru, ovaj ukusan obrok, koji će vas zasititi i do nekoliko sati možete da napravite za samo nekoliko sekundi. Procenat ugljenih hidrata i proteina u proteinskom šejku ih čini idealnim obrokom ukoliko trenirate, a uz to povećavaju nivo energije i hrane mišiće esencijalnim nutrijentima.

ORAŠASTI PLODOVI

Orasasti plodovi
Fotografija: rawpixel.com sa Pexels.com

Povećajte nivo energije i iskontrolišite glad šakom orašastih plodova, poput badema, pistaća, kikirikija, indijskog oraha, koji su bogati zdravim omega-3 masnim kiselinama i sadrže više proteina i vlakana nego obične grickalice, što ih čini esencijalnim namirnica u izgradnji mišića. Vodite samo računa o porciji i izbegavajte previše slane i varijante ovih grickalica.

TVRDO KUVANA JAJA

Dva tvrdo kuvana jaja su pristupačna užina, koja će izgraditi vaše mišiće. Jaja su prepuna proteina, koji obezbeđuju sitost, a takođe sadrže potrebne vitamine i minerale, koji su neophodni za zdravu, izbalansiranu ishranu.

GRČKI JOGURT

Možda vam čaša grčkog jogurta izgleda malo, ali 100 kalorija ovog napitka sadrži velike količine kalcijuma, proteina i spada u probiotsku hranu koja poboljšava probavu. Odaberite omiljeni ukus, ali budite pažljivi jer su neki veoma bogati dodacima šećera, pa je možda najbolje da se odlučite za sveže voće ili orašaste plodove kao dodatak grčkom jogurtu.

PROTEINSKE PLOČICE

Proteinske pločice su veoma praktične, jer ih možete jesti gde god želite, a i dostupne su u bezbroj različitih ukusa. Iako su ukusne, uvek se odlučite za minimalno procesuirane štanglice.

SUŠENA GOVEDINA

Ako želite brzu proteinsku grickalicu, sušena govedina vas neće razočarati, jer je savršen izvor proteina i vlakana uz minimalni procenat masti.

TRAIL MIX

Trail mix sadrži semenke, minimalnu količinu sušenog voća i orašaste plodove što je sveukupno sjajan izvor proteina, vlakana i zdravih nezasićenih masti, koje će vam obezbediti adekvatnu sitost. Pazite na porciju i izbegavajte zašećerenu varijantu.

SENDVIČ SA ĆURETINOM I PILETINOM U TORTILJI

Tortilja
Fotografija: www.centarzdravlja.hr

Sledeći put kada budete gladni, naručite jedan sendvič sa grilovanom piletinom ili ćuretinom sa jednim parčetom hleba i zelenom salatom užuvajte svim čulima.

PUTER OD KIKIRIKIJA

Fotografija: Steve Buissinne sa Pixabay.com

Ukoliko volite puter od kikirikija, slobodno ga iskombinujte sa krekerima, celerom, šargarepom ili pirinčanim galetima. On sadrži dovoljnu količinu proteina, vlakana i zdravih mononezasićenih masti koje će vam pružiti sitost, a pritom je bitno da napomenemo da ne sadrži uopšte holesterola.

Izvor: www.menshealth.rs

Lepa Reč
About Lepa Reč 1631 Articles
Lepa Reč je portal koji izveštava o lepim i pozitivnim vestima u Zemlji i inostranstvu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


four × 5 =