Mensa je dobila najmlađeg člana u istoriji

Fotografija: Pixabay.com

Trogodišnji dečak postao je najmlađi član koji se pridružio Mensi, najvećem i najstarijem međunarodnom društvu ljudi visoke inteligencije na svetu.

Muhamad Hariz Nadzim je malezijskog porekla, a živi u Ujedinjenom Kraljevstvu. Pozvan je da se pridruži Mensi nakon sastanka sa psihologom, a postigao je 142 poena na IQ testu Stanford-Binet.

“Svaka čast Harizu na pozivu da nam se pridruži. Očigledno je veoma bistar i mi smo presrećni će biti član Mense”, rekao je Džon Stivenidž, izvršni direktor britanske Mense.

Da bi neko postao član ove organizacije, mora “imati IQ koji spada u top dva odsto stanovništva”, navodi se na njihovoj internet-stranici.

IQ test koji je Hariz radio pravljen je za starije od 10 i po godina. Za decu mlađu od 10 godina, psiholog mora da pogleda rezultate kako bi odredio IQ poene koje neko ima.

“Uporedo sa ocenom psihologa, Harizov rezultat na Stanford-Binet testu odigrao je veliku ulogu u njegovom prihvatanju u britansku Mensu”, izjavio je portparol ove organizacije Čarls Braun.

Test se sastoji od kombinacije matematike, čitanja, pamćenja i logičkog razmišljanja.

Harizova majka Nur Anira Asjakin kaže kako je oduvek znala da je Hariz poseban, ali i da se ponaša kao “sasvim običan trogodišnjak, koji voli da crta i čita”.

Izvor: DDL.rs

Lepa Reč
About Lepa Reč 1631 Articles
Lepa Reč je portal koji izveštava o lepim i pozitivnim vestima u Zemlji i inostranstvu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


5 + 10 =