Majke rade 14 sati dnevno

Fotografija: www.pixabay.com

Istraživanje u Americi, u kome je učestvovalo 2.000 žena koje imaju decu između 5 i 12 godina, pokazalo je da su majke svakodnevno angažovane čak 14 sati, dakle, gotovo dvaput duže od standardnog radnog vremena.

Materinstvo je najlepša i najzahtevnija obaveza, ali retko se zapitamo koliko traje radni dan jedne majke. Istraživanje u Americi, u kome je učestvovalo 2.000 žena koje imaju decu između 5 i 12 godina, pokazalo je da su majke svakodnevno angažovane čak 14 sati.

Dakle, njihov radni dan traje gotovo dvaput duže od standardnog osmočasovnog radnog vremena. One nedeljno aktivno rade 98 sati, radni dan im počinje najkasnije u 6.30, i u kontinuitetu traje do 20.30, a često i duže.

Žene koje su učestvovale u ovom istraživanju rekle su da su srećne ukoliko tokom dana uspeju da odvoje za sebe bar sat vremena. Čak 40 odsto majki vrlo često ima osećaj da im dani prolaze u neprekidnom obavljanju najrazličitijih zadataka i da njihovoj listi obaveza nema kraja. Svakodnevne obaveze olakašava im ispijanje kafe, igranje sa decom, gledanje TV emisija za najmlađe i “Jutjub”. Istraživanje je pokazalo da majke mogu da se poistovete sa spasiocima, jer je, pored redovnih obaveza, na njihovim plećima cela porodica.

Izvor: www.novosti.rs

Lepa Reč
About Lepa Reč 1631 Articles
Lepa Reč je portal koji izveštava o lepim i pozitivnim vestima u Zemlji i inostranstvu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


two × one =