Poklonite sebi prirodu: PET NAJBOLJIH LOKACIJA ZA PIKNIK U BEOGRADU kao stvorenih za odmor od gužvi i galame

Fotografija: www.dnevno.rs

Sa lepim vremenom budi se priroda, organizam ali i želja za druženjem i boravkom u prirodi. Zanimalo nas je gde Beograđani, ali i njegovi gosti i turisti mogu da provedu vreme napolju uživajući u prirodi, pored reke ili u šumi.

Ako zanemarimo Beograd i gužvu na njegovim izletištima tokom prvomajskih praznika, u Beogradu ima puno lepih mesta gde se možete odmoriti sami, sa porodicom ili prijateljima. Neka od njih imaju već uređene terene za odbojku i druge grupne sportove, ali i ona mesta koja to nemaju ne treba da spreče neke od ovih aktivnosti. U ovakvim situacijama je često dovoljna samo lopta, frizbi i par raspoloženih prijatelja da zabava bude na nivou.

Pored lopte, reketa i drugih sportskih rekvizita, kako bi piknik bio potpun nezaobilazno je ćebe. Po mogućstvu na karo šare ? Takođe, na piknik se ne ide bez torbe ili korpe sa namirnicama, pićem i grickalicama. Postoje posebne torbe koje omogućavaju da piće zadrži nisku temperaturu, a takođe i torbe koje ne dozvoljavaju da se roštilj ohladi. Ukoliko volite ovakav oblik druženja, to su nezaobilazni rekviziti svakog fana.

Avala

Fotografija: www.wikipedia.org

Pored dve znamenitosti Beograda (Spomenik neznanom junaku i TV toranj) na ovoj planini se nalazi predivna šuma sa brojnim stazama za trčanje i šetanje. Ovde parking nikada nije problem, veliko je i prostrano. I deca je obožavaju.

Sa glavnog Avalskog puta se do tornja možete popeti posebnom stazom za pešake za svega 20 ili 30 minuta. Staza nije puno strma, izbetonirana je i osvetljena. Pogodna je za bicikliste i dečija kolica. Za one koji imaju nešto veću kondiciju, šetnja do vrha je moguća i asfaltiranim putem za automobile, ali će u tom slučaju trebati do vrha ne manje od sat vremena.

Ada Ciganlija

Fotografija: www.dnevno.rs

Dobro poznato izletište koje se nalazi na nekoliko minuta vožnje od centra grada. Pored kupališta, na Adi Ciganliji (i na Adi Safari) možete pecati, baviti se sportom na nekom od brojnih terena i praviti roštilj na označenim mestima.

Staze za pešake i bicikliste su dinamične, a čist vazduh i brojno drveće koje ih okružuju, dovode užitak do savršenstva. Široko je i prostrano tako da se lepo možete odmoriti, družiti i uživati sa svojim prijateljima.

Park Ušće

Fotografija: www.wikipedia.org

U blizini brojnih zgrada, nalazi se ovo ogromno izletište. Na 80 hektara zelene površine, pored Dunava, nalaze se brojni restorani i kafići, raznorazne klupice i mesta za odmor i rekreaciju.

Staza za trčanje, šetnju ili vožnju bicikla može doprineti da se na poseban i zdrav način rekreirate i oslobodite stresa. Pogodan je i za zaljubljene parove koji žele da uživaju u romantici piknika i piju ohlađeno belo vino.

Košutnjak

Fotografija: www.wikipedia.org

Ovo je pravi raj za porodice sa decom. Ima dosta mesta za sunčanje i odmaranje. Deca ga obožavaju jer mogu neometano da trče, jure za loptom i igraju se. Nije daleko od centra grada, a ima i nekoliko dobrih retorana, te uoliko zaboravite da ponesete hranu, vaša nepca će se oduševiti.Trim staze postoje, i to dve. Nova i stara. Stara u južnom delu šume je često prazna, što je dobro. Nova je kod DIF-a i tu je nešto veća gužva.

Jezero Trešnja

Fotografija: www.wikipedia.org

Nešto dalje od skretanja za avalski toranj, možete naići na jezero Trešnja. Veštačko jezero je okruženo šumom i nalazi se u naselju Mala Ivanča, na samoj granici opština Voždovac i Sopot.

Ovo jezero je poznato po tome što je ovde snimljena kultna scena iz filma „Maratonci trče počasni krug“ kada Đenka snima film sa Kristinom, gde je i rođena opaska „kupačice moja“.

Ovde je nekada bio i, reklo bi se, po poziciji, fenomenalan restoran. Međutim on je izgoreo, a nikada nije renoviran. Osim toga, u jezeru mogu uživati kako kupači tako i pecaroši, a dosta ljudi dolazi kako bi se osunčalo i uživalo u šetnji i prirodi.

Ovo predivno mesto za izlet trebalo bi da izgleda dosta bolje kada neuređeni prostor oko vode zamene sportski tereni, kamp prostor, staze za šetnju. Naime, detaljnim urbanističkim planom odavno je predviđeno izmuljavanje jezera, izgradnja savremenog sportsko-rekreativnog centra, a na samom jezeru je planirana izgradnja drvenih platoa sa ležaljkama, suncobranim. U planu je i izgradnja marine, ribljeg restorana i kafića.

Nažalost, još nisu definisani rokovi za završetak, a ni početak radova.

Izvor: www.dnevno.rs

Lepa Reč
About Lepa Reč 1631 Articles
Lepa Reč je portal koji izveštava o lepim i pozitivnim vestima u Zemlji i inostranstvu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


16 + nine =