Ljudi još uvek zlata vrede!

Nekad, se osećam onako baš Donkihotovski!

Pričam, crtam, objašnjavam direktorima, menadžerima, preduzetnicima da su zaposleni, još uvek, najvredniji resurs koji im donosi profit.

Zbog vere da čvrsta ruka rešava sve i da konce upravljanja ni po koju cenu ne puštaju iz ruku, upravo ti isti konci im klize kroz prste!
I promet im opada i velika je fluktuacija zaposlenih i klijenti gube poverenje u njih… Svašta tu ima!

A komentar je uglavnom isti:
“Ne mogu ja stalno da objašnjavam šta treba da se radi! Valjda znaju šta im je posao!”

To “valjda” i jeste problem!
Preopterećenje kontrolom, dovodi do smanjenja tolerancije, nedostatka vremena, povećanja stresa, umora, kao i očekivanja – da će se zaposleni, u njegovoj firmi ili sektoru, samomotivisati!

Gospodo draga, neće!

Zaposleni vam zato i odlaze. Naročito mladi koji svakodnevno očekuju instrukcije i povratnu informaciju o obavljenom poslu.

Novo doba, nove generacije, novi modeli ponašanja!

Prilagođavanje i razumevanje je neophodno i jednima i drugima.

Samooo, ko će tim još da se bavi?!

 

www.built4u.rs

agencija za konsalting, organizaciju prodaje, IT rešenja

Sanja Đorđević
About Sanja Đorđević 34 Articles
Moji rezultati su moja priča! Kažu da sam surovo realna i iskrena, otvorena, optimistična , poslovna, radoholik, samosvesna, orijentisana na rezultat i uvek nasmejana, a opet prijatelji znaju da sam sanjar, pesnik, skitnica dedin, večiti Lunja, koji bez obzira na sve , veruje i dalje u ljude, veruje u ono dobro u svima nama. Često budna sanjam. Osvanem u kovitlacu neobuzdane mašte od koje samo kad svane sunce uspevem da pobegnem. Postojim – vidljiva, otvorena, prisutna, bez želje da se krijem. Zenit je moj ambijent. Sve što poznajem, priznajem i poštujem, nalazi se tamo, na vrhu moći i vrhuncu ljudskih sposobnosti. To što tome težim ne znači da ću uvek na cilj i stići. Dobro mi je znana granica između želeti i moći. www.built4u.rs agencija za kosalting, organizaciju prodaje i IT rešenja

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


3 × 3 =