Koja je vaša primarna energija i kako se manifestuje u vezama?

izvor: Kat VIA Pexels.com

Nezavisno od toga kog smo pola, svi mi imamo i mušku i žensku energiju. Još je Jung govorio o Animusu i Animi u čoveku, a danas to moderno nazivamo energijom. Naša energija odslikava naše vrednosti, ono što nam je važno i ono u šta verujemo. Zbog ovoga, postoje muškarci čija je primarna energija feminina, odnosno ženska, dok postoje i žene čija je primarna energija maskulina, to jest muška. Razumevanje naše vodeće energije nam pomaže da budemo u skladu sa onim što smo i da donosimo prave odluke koje nas mogu podržati na putu do uspeha. Ako smo u konstantnom sukobu, bez obzira koliko smo uspešni, nećemo biti srećni.

FEMININA (ŽENSKA) ENERGIJA

Ovaj deo uvek oseća i vidi sve. Dok se maskulina energija fokusira na samo jedan zadatak, feminina “multitaskinguje” i želi da obradi sve odjednom. I leva i desna hemisfera mozga su stalno aktivne i u tome leži najveća snaga ove energije.

Kada feminina energija vidi problem, odmah želi da se poveže i podeli iskustvo. Feminina energija je brižna, intuitivna i osećajna. Dok je muška energija radna, ženska energija je vezana za samo postojanje.

Ženska energija želi da je traže, cene, poštuju i najviše od svega želi da bude željena.

ŽENSKA ENERGIJA U VEZAMA

Ono što jednu vezu čini uspešnom jeste deljenje zajedničkih vrednosti, onoga što nam je važno u vezi, odnosima, životu. Međutim, jednu vezu čine strastvenom razlike – ne, različite vrednosti, već suprotne energije. Ovo kreira strast. Ako se u osnovi vodimo ženskom energijom, naći ćemo sličnosti sa drugom ženskom energijom, ali strast pronalazimo ako smo povezani sa muškom energijom.

Kada su ljudi umorni ili pod stresom, stavljaju masku suprotne energije. Tako će većina žena koje su u osnovi feminine ponašati se maskulino, jer je to zaštitni mehanizam. U tom trenutku nije moguće ostvariti romansu jer  se stvara diskonekcija.

NA ŠTA TREBA OBRATITI PAŽNJU

Postoje tri “trigera” koja čine da feminina energije stavi masku maskuline: ako se oseća nesigurno, neprimećeno i ako se oseća da je ne razumeju.

Ženska energija mora da bude primećena, mora da zna da joj se poklanja pažnja. Nedostatak pažnje može dovesti do raspada veze. Žena koja je u biti feminina pokušaće na drugom mestu da ispuni svoju težnju da bude primećena.

Ženska energija takođe mora da se oseća shvaćenom. Empatija i saosećanje joj daju do znanja da je cenjena za ono kroz šta ona (ili on) prolazi. Ako je u pitanju žena sa ženskom energijom neće moći da samo pređe preko nečega ukoliko se ne oseća shvaćenom.

I na kraju, ženska energija želi da se oseća sigurno. Ovo dolazi još iz preistorije kada je ženska energija bila plen i zato je tražila da se oseća zaštićeno.

Ove tri stvari su izuzetno važne za žensku energiju i od njih zavisi uspešnost veze.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


nine + eleven =