10 predloga kako i zašto treba da koristite ŠAMPON ZA SUVO PRANJE KOSE

Izvor: NourishedLife.au

Ako vam se kosa brzo masti pokušajte da odložite pranje za dan koristeći šampon za suvo pranje. Ovo je spas u mnogim situacijama, bilo da je užurbano jutro, iznenadni izlazak ili jednostavno nedostatak vremena za ponovno pranje kose. Ako ga pravilno nanosite, šampon za suvo pranje kose biće odličan saveznik u borbi da vam kosa uvek bude sveža, bez obzira da li je puštena ili podignuta. Koje su prednosti suvog pranja kao i par saveta kako ga pravilno koristiti pročitajte ispod:

 1. Pravilno nanošenje

  Suvi šampon nanesite podižući pramen po pramen kose i prskajući koren kose što ravnomernije.

 2. Udaljenost je važna

  Jako je važno da ga nanosite sa udaljenosti od najmanje 20cm da biste ga ravnomerno naneli celom dužinom razdeljka.

 3. Magija za dva minuta

  Ostavite da deluje 2 minuta pa nakon toga rastresite kosu prstima. Na taj način proverite da li vam je promakao neki deo koji je ostao mastan. Dajte šamponu dovoljno vremena da upije svu masnoću, jer ako požurite izostaće efekat sveže oprane kose.

 4. Raščešljajte kosuUkoliko se pojave beličasti tragovi nakon nanošenja, ne brinite, obično ubrzo nestanu čim šampon počne da deluje. Ako i ostanu uklonićete ih raščešljavanjem, nakon delovanja suvog šampona.
 5. Nek deluje dok spavate

  Ukoliko znate da vam se kosa masti najviše u toku noći, nenesite suvi šampon pre spavanja, preventivno, da bi se probudili sa svežom, a ne masnom kosom.

 6. Dodajte volumen

  Ukoliko vam nedostaje volumen, suvi šampon je rešenje. Najbolji efekat ćete postići ako kosu prebacite napred, nanesete suvi šampon u koren kose, malo sačekate, umasirate prstima suvi šampon, vratite kosu nazad i stilizujete prstima ili četkom.

 7. Odložite peglu i fen za jedan dan

  Na ispeglanoj kosi se masni koren više primećuje pa ćete upotrebom suvog šampona ukloniti taj masni trag, a ujedno ćete odlaganjem ponovnog pranja i peglanja i samu kosu spasiti od štetnih uticaja prese.

 8. Frizure se lakše oblikuju

  Kosa tretirana suvim šamponom je idealna za stilizovanje različitih frizura npr. pletenica i punđi.

 9. Ne dirajte kosu

  Pokušajte da se suzdržite od provlačenja prstiju kroz kosu. Ne dirajte kosu i frizura će svakako duže trajati, sa ili bez suvog šampona.

 10. A gde da nađem ovaj šampon

  Šampone za suvo pranje kose možete potražiti u DM ili Lily prodavnicama, a imaju ih i specijalizovani frizerski saloni. Naša preporuka je da prvo probate neki pristupačniji, da vidite da li vam se dopada efekat, a zatim potražite ono što vašoj kosi i koži najviše prija.

  Izvor: Najboljamamanasvetu.com

Lepa Reč
About Lepa Reč 1631 Articles
Lepa Reč je portal koji izveštava o lepim i pozitivnim vestima u Zemlji i inostranstvu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


nine + fifteen =