Kako da započnete i završite svaki dan, a da ostanete odmorni

Fotografija: www.cdm.me

Bilo da vas očekuje dan sa više obaveza nego ikada ili samo još jedan ponedeljak, otkrivamo vam šest stvari koje možete uraditi ujutru i uveče kako biste zadržali svoj centar ravnoteže.

Protegnite se pre ustajanja iz kreveta

Umesto da konstantno odlažete svoj alarm i u panici istrčavate kroz vrata, probajte da se istežete ispod svog pokrivača. Bilo koji pokret koji napravite čim se probudite, poput istezanja celog tela, izoštriće vaš um.

Unesite svoju dozu povrća

Tokom tih užurbanih dana, lako je staviti ishranu na drugo mesto. Izbegnite padanje u kandže scenarijima praznih kalorija, tako što ćete odmah ujutru uneti svoju dnevnu dozu povrća. Ponesite sa sobom manju bananu i unesite kalijum, a uveče se zasladite voćnim kupom bez šećera.

Fotografija: www.cdm.me

Sedite dok se šminkate

Nema ničeg goreg od šminkanja na putu do posla, dok jurišate kako biste stigli na vreme zbog odlaganja alarma. Uvođenje jasne i strukturirane rutine za šminkanje vam može umanjiti anksioznost. Dakle, isplanirajte 15 minuta svakog jutra za šminku i opuštajte se dok se njome bavite.

Uradite dve stvari u prva dva sata nakon buđenja

Iznenađenje: prva dva sat nakon buđenja su najčešće najproduktivniji deo dana za nas. Umesto da gubite vreme na društvenim mrežama, odaberite dve stvari koje ćete tada uraditi. Ako ništa drugo, na kraju dana ćete moći barem na taj uspeh da se osvrnete.

Vodite dnevnik

Umesto pisanja o simpatiji kao da ste u školi, izdvojte par minuta na kraju svakog dana i zapišite šta god da vam je na umu. Prema brojnim istraživanjima, na taj način ćete pročistiti svoje misli, izbaciti emocije i fokusirati se na sebe.

Podelite svoj posao

Mnogi ljudi veruju da nije loše doneti posao kući, ako ga imate previše. Budimo realni, to je ponekad neophodno. Ali, umesto da radite čitavo veče, podelite svoj posao u smene. Uživajte u vremenu sa porodicom, a potom se vratite na posao. Prava pauza će vam dati i svežu perspektivu takođe.

Izvor: www.cdm.me

Lepa Reč
About Lepa Reč 1632 Articles
Lepa Reč je portal koji izveštava o lepim i pozitivnim vestima u Zemlji i inostranstvu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


nineteen + fifteen =