Kako da sprečite iritaciju posle brijanja

Fotografija: www.shutterstock.com

Svakodnevno brijanje ne samo da je dosadno, već može napraviti ozbiljnu iritaciju i tako naružiti vaš izgled i dovesti do neprijatnog svraba i crvenila. Zato je vrlo važno da znate kako da izbegnete gadnu iritaciju posle brijanja.

Mi ćemo vam dati nekoliko saveta i pomoći da vaše lice bude u perfektnom stanju posle svakog brijanja.

Pre početka brijanja, uzmite mokar, vruć peškir i stavite na lice. Držite peškir na licu nekoliko minuta kako bi vam koža i dlaka omekšali i omogućili lakše brijanje. Brijač obavezno kvasite vrućom vodom. To možete raditi u napunjenoj posudi ili direktno kvasiti brijač pod mlazom vode. Voda će podmazivati i čistiti brijač u isto vreme. Kada počnete sa brijanjem, krenite od zulufa i to u pravcu rasta dlake. Morate se truditi da vašu bradu brijete tako da vaš brijač seče dlake tamo gde pružaju najmanji otpor. Ovako ćete izbeći neprijatno peckanje.

Fotografija: www.shutterstock.com

Kada završite sa brijanjem, obavezno se umite hladnom vodom. Tako ćete zatvoriti vaše pore i smiriti kožu od iritacije brijanja. Na kraju, dolazimo do najvažnijeg koraka, a to je hidratacija vašeg lica. Crvenilo i svrab se javljaju zbog suve kože koja je iziritirana, i zbog toga morate koristiti nešto što će nahraniti i hidrirati vašu kožu.

Izbegavajte jake losione koji imaju alkohola, jer oni mogu pogoršati situaciju, već se fokusirajte na blage hidrantne kreme koje imaju umirujuće dejstvo i koje će smanjiti iritaciju i peckanje.

Na ovaj način ćete posle svakog brijanja imati savršeno meku i čistu kožu koja će blistati i biti glatka.

Izvor: www.ddl.rs

Lepa Reč
About Lepa Reč 1631 Articles
Lepa Reč je portal koji izveštava o lepim i pozitivnim vestima u Zemlji i inostranstvu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


twenty − three =