Jednostavno, a efektno: Dobra strana oglašavanja preko flajera

Dobra strana oglašavanja preko flajera

Na skoro svakoj stambenoj zgradi nalazi se otprilike ovakvo obaveštenje – “Ne primamo reklamni materijal”. Ipak, i pored takvih natpisa i označavanja flajera, vizit karata i letaka kao nepoželjnih, oni ipak nekako nađu put do poštanskih sandučića i oglasnih tabla. Iako, opet u velikom broju slučajeva završe u kanti za otpatke. Kada je tako, opravdano pitanje je zašto se reklamirati ovim putem. Međutim, postoje i dobre strane oglašavanja preko flajera, odnosno letaka. 

Dobra strana oglašavanja preko flajera

Kada su u pitanju flajeri cena je pozitivna strana

Kada neko ima neki proizvod ili uslugu koju treba približiti što većem broju kupaca, postoje brojni načini da se to uradi. Međutim, oni najefikasniji su ujedno i najskuplji, kao što je reklamiranje putem televizije i, u današnje vreme naročito, preko interneta. To je u neku ruku ostavljeno onima koji su već prepoznatljivi brendovi na tržištu, velike firme koje imaju ozbiljno razvijen marketing. Zato je za male i srednje preduzetnike jedan od najboljih načina reklamiranja upravo putem flajera.

Dobra strana oglašavanja preko flajera

Sami ili u dogovoru sa grafičkim dizajnerima osmislite izgled vašeg flajera

Kada su u pitanju flajeri cena nije jedina dobra stvar. Flajere danas možete osmisliti i samo uz nešto znanja u kompjuterskim programima koji za to služe. Dakle, deo posla možete obaviti i sami. S druge strane, ako ne želite ili nemate vremena da se time bavite, uglavnom sav taj posao možete poveriti štampariji za koju se odlučite da vam ištampa flajere. Uglavnom sve štamparije nude uslugu dizajniranja besplatno, pa se mnogi odlučuju i za tu varijantu.

Da li cena utiče na kvalitet flajera 

Mnogi opisuju flajere kao vrstu reklamnog materijala koji predstavlja najbolji odnos cene i kvaliteta, odnosno najpovoljniju vrstu reklame koja će dobro uticati na povećanu prodaju. Međutim, i tu treba doneti neke odluke, kao što je tiraž, tj. koliko flajera je potrebno da se pročuje za vas. U zavisnosti od tiraža, radi se određena vrsta štampe – digitalna za manje, a ofset za veće tiraže. Od vrste štampe zavisi i cena flajera. Zatim, sledeća odluka tiče se toga kog formata je flajer, i tu je pred vama nekoliko opcija, a najčešće se koriste oni od formata A4 do A6. Što se samog kvaliteta tiče, kvalitetniji papir i način štampe svakako utiče na cenu flajera, i na to bi trebalo obratiti pažnju, jer izgled flajera dosta govori o vama kao preduzetniku i firmi.

Dobra strana oglašavanja preko flajera

Kako da potencijalni kupac zadrži flajer

Ono što potencijalnog kupca ili korisnika usluga privuče jeste i sam kvalitet reklame, u ovom slučaju flajera. Kvalitet flajera zavisi od vrste papira, vrste štampe, kao i od završne obrade flajera. Postoje i određeni trikovi prilikom dizajniranja koji se koriste za određene ciljne grupe. Ne treba zaboraviti da je isto tako važno i ono što piše na flajeru – a na njemu treba da bude dovoljno važnih informacija – ni previše, ni premalo. Fontovi treba da budu čitljivi, i dovoljno upečatljivi, kao i da sve što je napisano bude ispravno napisano. Za mnoge, to su možda sitnice, ali u trenutku kada se treba probiti na tržištu gde svega već ima, te sitnice i detalji su upravo ono što vas kao preduzetnila izdvaja od ostalih.

Ljiljana Bugarin
About Ljiljana Bugarin 43 Articles
Mama tri devojčice. Veliki obožavalac Elvisa. U slobodno vreme voli da istražuje i piše članke o zdravom životu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


two × 2 =