Kankun, uživanje na suncu tokom cele godine!

Privatna kolekcija Vera Markovic

Kankun, je grad koji se nalazi na severo istoku Jukatanskog poluostrva u Meksickoj državi Kintana Ro. Okružen Karipskim morem, u neverovatnim nijansama plave boje, kristalno čiste vode, i lepotom nas ostavlja bez daha. Ako se tome doda mekani beli pesak, pomislicete da sanjate. Turisti ne borave u samom gradu, već u Zoni Hotela, poznatoj kao Zona Hoteliera, ili Turistička Zona.

Privatna Kolekcija Vera Markovic

Zona Hotela je usko ostrvo dužine 22,5 km. Sredinom prolazi put sa dve trake. Na jednoj strani ostrva je Laguna Ničupte, a na drugoj hoteli i tirkizno plavo Karipsko more.
Na obali Lagune su atraktivni restorani, nekoliko golf terena, tržni centri sa najčuvenijim svetskim markama Dior, Luis Vuton, Prada itd.

Interesantno je da u Zoni Hotela postoje samo tri tržna centra, a roba koja je u njima izložena upravo se pojavila u prodavnicama u Rimu i Parizu, ali mušterije ne možete videti. U svakoj radnji nalazi se desetak izuzeto doteranih prodavaca i obezbeđenje, ali kupaca nema ili ih slučajni prolaznik ne može videti.

Pored Lagune postoji upozorenje da tu žive krokodili, i ne preporučuje se kupanje u Laguni. Kupanje se preporučuje u bazenima nekoliko stotina hotela koji se nalaze na samoj obali mora. Zastupljeni su svi najčuveniji svetski lanci hotela, ali kupanje u moru preostaje samo najhrabrijima zbog velikih talasa.

Privatna Kolekcija Vera Markovic

Ako ste umorni od kupovine, kupanja i sunčanja, možete posetiti nekoliko arheoloških nalazišta koji se nalaze u ovoj zoni, poput El Rej, koji se nalazi na sedamnaestom kilometru Zone hotela.
U mnogobrojnim restoranima zastupljena je meksička hrana, ali i japanska, tajlandska i američka. Cene u restoranima su različite i svakako se mogu naći restorani prilagođeni svačijem ukusu i džepu.

Privatna Kolekcija Vera Markovic

Kankun možete posetiti u bilo koje godišnje doba, od 365 dana oko 250 je sunčano. Preko leta je temperatura oko 35 stepeni i vlažno je, a od juna do sredine oktobra je sezona uragana, kišna sezona je od septembra do novembra, a u januaru, februaru, i martu je oko 28 stepeni bez kiše.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


1 × 1 =