Ako želite da smršate, ne smete da ručate u ovo vreme!

Fotografija: Pixabay.com

Šta jedemo ako želimo da smršamo podjednako je važno kao i kada jedemo, jer svako ko je na dijeti treba da zna da su obroci vezani za određeno vreme.

To se posebno odnosi na ručak, tradicionalno obrok tokom kog unosimo najviše kalorija. Zato nije loše znati koje je najgore vreme za ručak ako želite da smršate.

Studija koja je sprovedena u Španiji na 1200 ispitanika s prekomernom težinom pokazala je da vam prekasno konzumiranje ručka, preciznije posle 15 časova, ne može pomoći u borbi protiv neželjenih kilograma. Studija je proučavala određeni protein ključan za kretanje i sagorevanje kalorija kroz telo.

Ljudi sa specifičnom varijacijom ovoga proteina izgubili su manje kilograma kada su ručali posle 15 sati u poređenju sa ljudima koji su ručali pre 15 sati. A zbog čega nam ručak može sabotirati mršavljenje?

Jedete li u vreme kada je organizam manje osetljiv na insulin, masnoće će teže prolaziti kroz organizam i teže ćete gubiti kilograme.

Dakle, vreme kada ručate može uticati na vašu liniju. S druge strane, naučnici nisu pronašli nikakvu razliku u mršavljenju kada su proučavali vreme doručka i večere.

Izvor: DDL.rs

Lepa Reč
About Lepa Reč 1631 Articles
Lepa Reč je portal koji izveštava o lepim i pozitivnim vestima u Zemlji i inostranstvu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


one + seven =