6 tehnika masaže stomaka zbog kojih nećete morati da se znojite u teretani

Ako ste primetili nekoliko dodatnih centimetara u struku, razumete koliko vam to lako može srušiti samopouzdanje. Međutim, osim što salo na stomaku može narušiti mentalno zdravlje, povećava rizik od srčanih bolesti, dijabetesa tipa 2 i nekih vrsta karcinoma. Isprobajte ove tehnike masaže stomaka!

Više je razloga zašto biste trebali da se rešite viška masnih naslaga na stomaku. Osim treniranjem i izmenom ishrane, to možete pokušati da učinite i nekim tehnikama masaže.

1. Podstaknite cirkulaciju krvi u stomaku

Protrljajte ruke i prste kako bi ih zagrejali, a kad su vam ruke dovoljno tople, počnite da trljate stomak u smeru kazaljke na satu oko svog pupka. Masirajte ga tako dve do tri minute.

2. Stisnite stomak kako biste vizuelno smanjili struk

Desni dlan stavite na desnu stranu stomaka, a levi dlan na levu. Dlanove gurajte jedan prema drugom i istovremeno uvucite stomak. Učinite ovo od tri do pet puta. Zatim uhvatite stomak obema rukama i protresite ga. To radite 10 do 15 sekundi.

3. Rešite se nadutosti

Pronađite tačku koja se nalazi četiri prsta iznad pupka, odmah ispod završetka rebara, pa je masirajte od dve do tri minute u smeru kazaljke na satu i isto toliko vremena u smeru suprotnom od kazaljke na satu.

Fotografija: Pixabay.com

4. Uštipnite se za stomak

Stisnite područje stomaka s obe ruke istovremeno, s obe strane trbuha. Ovu masažu radite od dve do tri minute.

5. Isprobajte kinesku masažu

Postavite dva prsta iznad pupka. Vršeći čvrsti pritisak, trljajte stomak radeći male krugove. Postupno širite krugove, odmičući se od pupka.

6. Napravite limfnu drenažu

Postavite vrhove prstiju s obe strane stomaka i polako počnite da masirate prema sredini stomaka i prema srcu. Ovo ponovite od pet do deset puta.

Nakon toga, stavite ruke na kukove i prstima zatežite kožu prema pazusima. To učinite od pet do sedam puta sa svake strane.

 

Izvor: DDL.rs

Lepa Reč
About Lepa Reč 1704 Articles
Lepa Reč je portal koji izveštava o lepim i pozitivnim vestima u Zemlji i inostranstvu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


fourteen + 9 =