Konkurs za izbor “Izuzetne destinacije Evrope” u Srbiji

Fotografija: Krstarica.rs

Na Svetski dan turizma, 27. septembra, u Beogradu će biti održana nacionalna dodela EDEN nagrada.

Tema ovogodišnjeg EDEN projekta, koji se sprovodi u 16 evropskih zemalja ili kandidata za članstvo u Evropskoj uniji, jeste “zdravstveni i velnes turizam”, i ima za cilj da prepozna i nagradi manje razvijene i manje poznate destinacije koje svojom turističkom promocijom obuhvataju i ponudu ovih kategorija turizma.

Rečeno je da će konkursom u Srbiji, koji će biti otvoren do 16. avgusta, poseban naglasak biti stavljen na destinacije koje na svojoj teritoriji imaju uredbom utvrđeno područje banje i/ili klimatskog mesta, zaštićeno područje – nacionalni park; park prirode; predeo izuzetnih odlika; opšti ili specijalni rezervat prirode; spomenik prirode; zaštićeno stanište i rezervat biosfere UNESKO.

Na Svetski dan turizma, 27. septembra, u Beogradu će biti održana nacionalna dodela EDEN nagrada i proglašene pobednička i dve prateće destinacije, navodi se u saopštenju.

Njihova međunarodna promocija biće obavljena kroz posebnu publikaciju posvećenu ovom projektu, kao i preko sajtova Turističke organizacije Srbije, Evropske komisije i društvenih mreža.

One će takođe biti uvršćene u “Mrežu izuzetnih destinacija Evrope” (EDEN Netvork), čiji ciljevi su razmena dobrih primera iz prakse među nagrađenima i podsticanje drugih destinacija u Evropi da usvoje modele održivog razvoja turizma.

Obrazac za prijavu na konkurs, kao i lista opština u Srbiji koje su kvalifikovane za učešće na konkursu, moći će da se preuzmu na sajtu TOS-a od ponedeljka 15. jula, dodaje se u saopštenju.

Izvor: Novosti.rs
Lepa Reč
About Lepa Reč 1631 Articles
Lepa Reč je portal koji izveštava o lepim i pozitivnim vestima u Zemlji i inostranstvu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


5 × four =