5 novih trendova za venčanja koji će vladati 2020. godinom

https://ddl.rs/zivot/novi-trend-vencanja-koji-ce-vladati-2020-godinom/

U modu se vraćaju raskošne, bajkovite venčanice sa duuuugačkim velom (hvala, Megan Markl!). Ali, novi trend venčanja koji će teško proći vezan je uz hranu. Meni bez mesa? Kakvo bogohuljenje! I sad je sasvim u redu da žena zaprosi dragog – saznajte kako to žene rade!

Planirali venčanje ili ćete samo biti gost na nekom (ili ništa od navedenog) zanimljivo je pročitati kako se menjaju trendovi vezani uz taj svečani događaj. Neki su sasvim novi i neočekivani, drugi dokazuju da se venčana moda u ciklusima ponavlja. Poput onog što se sada smatra savršenom venčanicom.

Fotografija: Pixabay.com

1. trend: Prosidba

2020. godina biće prekretnica – za očekivati je da će sve više i više žena zaprositi svoje muškarce umesto da čekaju da on zaprosi njih! Zašto ne? Kao i u mnogim drugim stvarima i ovo je područje na kojem smo mnogo preduzetnije, a najčešće smo i maštovitije od muškaraca pa se očekuje da će te prosidbe biti mnogo zabavnije od otvaranja kutijice s prstenom u klečećem položaju.

Jeste li znali da je u Irskoj tradicija je da u prestupnim godinama kakva je i 2020., 29. februara, žene prose svoje muškarce – pogledajte kako to izgleda u videu ispod. Naravno, tradicija neće izumreti, puno i muškaraca i žena i dalje smatraju da je to muški posao, ali recimo to ovako: sad je sasvim OK i da žena zaprosi.

Fotografija: Pixabay.com

2. trend: Venčanice

2020. biće godina povratka “princezastih” venčanica – dramatičnih, ženstvenih, bogatih i predivnih. Govorimo, znači, o velikim naduvanim suknjama, venčanicama koje se vuku metrima za mladom i dugim velovima, za “wow” efekat.

Kako bi ove starinske haljine učinile savremenim mlade će im dodavati svoj pečat: na primer vidljive tetovaže, ružičasto obojenu kosu ili kožnu jaknu preko svega, tvrde dizajneri venčanja. Veliki trend će biti i izvezeni detalji, posebno oni originalni, s ličnom porukom. Na primer, mladini novi inicijali izvezeni negde na venčanici ili njeno i njegovo ime.

Popularnost haljina bez naramenica opada, zamenjuju ih pokrivena ramena i dugi rukavi – svadbena moda stvarno se ponavlja u ciklusima. Veliku će važnost imati i druga haljina, za uveče ili ista koja se može transformisati u nešto sasvim različito.

Fotografija: Pixabay.com

3. trend: Cveće

Trendovi se kreću prema neformalnim, manje urednim i “strogim” buketićima. Biće pomalo divlji i neuredni i delovati puno prirodnije što znači više neočekivanih biljaka poput bršljanja i razno lišće, a manje uzgojenih ruža.

Održivo i prirodno – savremene mlade i to imaju na umu. Takođe, možete očekivati i mnogo hrabrije boje. Dok je 2019. bila sva u prigušenim bojama sad očekujte žarku ružičastu i boju fuksije.

Fotografija: Pixabay.com

4. trend: Hrana

Sumnjamo da će klasični svadbeni meni kod nas ikada izumreti: goveđa čorba, sarma, meso, torta, ali svetski trendovi kažu da se upravo to događa. Klasiku zamenjuje sve više vegetarijanskih/veganskih jela jer se sve više milenijalaca okreće drugačijoj ishrani.

Parovi sve češće biraju i neformalnu hranu, snekove, švedski sto i sl. tako da ljudi nisu vezani za sedeće mesto za stolom. Takođe odlučuju se da gostima ponude i “svoj” koktel – kreaciju koju je neki barmen osmislio baš za njih. Fora! U porastu je i popularnost tipično američkog običaja: generalna proba večere pre “dana D”.

Fotografija: Pixabay.com

5. trend: Uređenje prostora

Sve će se vrteti oko zidova od balona i originalnih zidnih murala ispred kojih gosti mogu da se fotkaju (Instagram vlada!). Mnogo toga što se događalo u zatvorenim prostorima seli se van, na otovreno – sa lusterima ispod drveća i vilinskim svetlima na biljkama obraslim pergolama.

Pa ne trebate da se čudite ako naletite na stolove usred polja ili šume. Veliki hit u dekorisanju je voće umesto cvjeća, a limunovi su vrh!

Izvor: DDL.rs

Lepa Reč
About Lepa Reč 1631 Articles
Lepa Reč je portal koji izveštava o lepim i pozitivnim vestima u Zemlji i inostranstvu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


2 × four =