TOP 4 saveta za dobre fotografije na putovanjima

Fotografija: www.pixabay.com

Razvojem društvenih mreža, naročito Instagrama, skoro sve ljude je obuzela “manija fotografisanja i kačenja fotografija” .

“Fotografija govori više od 1000 reči”. Tako da je danas post na Instagramu jedan od kanala predstavljanja vašeg hobija, uspomena, posla…

Evo nekoliko saveta kako da vam fotografije dobro ispadnu kada ste na putovanju:

Važno je koje je doba dana

Za takozvane “landscape” fotografije i ako želite da se u pozadini lepo vide prirodne lepote, doba dana je ključno. Rano jutro i kasno veče (sa pravim osvetljenjem) daju posebnu “mekoću” fotografijama. Kada slikate prirodu usred dana, fotografije mogu biti “zaslepljene” suncem i kada “blesne svetlost” to nikako ne izgleda dobro.

Kreativni pristup

Ne postoji “najbolji način” za portret fotografiju. Ovde je već u pitanju vaš kreativni pristup. Ako fotografišete vašeg prijatelja ili partnera, a njemu nije baš najprijatnije, komunicirajte i zajedničkim snagama napravite lepu uspomenu. Bez obzira na to što je u pitanju portret fotografija, pozadina ima bitnu ulogu. Loša pozadina može uništiti fotografiju, zato vodite računa o tome šta se još vidi na slici osim vas ili osobe koju fotografišete.

Korekcije svedite na minimum

Nema mnogo fotografija koje se plasiraju “sirove”, što na društvenim mrežama, što u medijima. Korišćenje fotošopa je u redu, ali može da “otvori Pandorinu kutiju”. Ako fotografiju previše uređujete ili je fotografija loša, pa se trudite da je sredite svim mogućim sredstvima – odustanite. To neće izgledati dobro. Bolje odaberite kvalitetnu fotografiju i izvršite na njoj minimalne korekcije.

Uhvatite momenat

Ne možete baš sve da kontrolišete u većini slučajeva. Veoma je bitan momenat koji uhvatite. To ne znači da morate “škljocati do besvesti”, već se trudite da uhvatite trenutak kada vam se nešto učini interesantnim. Pravi ugao i osvetljenje znaju samo profesionalci „da pogode“, ali možete nastaviti da se trudite.

Izvor: www.bizlife.rs

Lepa Reč
About Lepa Reč 1631 Articles
Lepa Reč je portal koji izveštava o lepim i pozitivnim vestima u Zemlji i inostranstvu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


nineteen − five =