Švedska nije znala šta je snašlo: Lavice brutarno porazile Šveđanke, ŠPANIJO, EVO NAS!

Fotografija: KSS

Velika pobeda Srbije! Naše najbolje košarkašice obezbedile su plasman u polufinale Evropskog prvenstva, pošto su večeras u beogradskoj „Štark areni“ deklasirale Švedsku sa 87:49 (21:12, 22:9, 21:12, 23:18).

Izabranice Marine Maljković pokazale su pravo, pobedničko lice kada je bilo najpotrebnije, uspele su od samog starta da slome otpor izuzetno neugodnog protivnika.

Rapsodija kraljica. Kako su samo igrale. Bez greške. Nije bilo slabe karike. A u pobedi nad Švedskom najbolja je bila Ana Dabović koja je postigla 19 poena.

 

Šveđanke nisu znale šta ih je snašlo od samog početka. Sve je krenulo sa serijom 7:0 i nije prestajalo. Marina Maljković je komandovala generalski i videlo se da naš tim od početka zna šta hoće. Menjali smo odbranu, pravili kombinovani presing i lako preko presečnih lopti dolazile do lakih poena. Kada su kraljice prebacile 10 razlike u njihiovu korist Šveđanke nisu uspevale da se spuste na jednocifrenu prednost.

Sve devojke su odradile svoj deo zadatka. Ana Dabović je rešetala protivničke mrežice, Crvendakić je hvatala lopte, Nevena Jovanović je cepala trojke, Butulija se probijala kao šilo, a Bruks i Petrović su davale poseban ton igri.

Ovo je više izgledala kao utakmica u nekoj ranijoj fazi evropskog prvenstva, a ne na borbu za finale. U polufinalu nas čekaju evropske šampionke, moćne Španjolke što će biti pravi izazov za naše devojke.

Ali do tada da uživamo u ovoj noći i vrhunskoj partiji naših devojaka.

Izvor: 24online.info

Lepa Reč
About Lepa Reč 1631 Articles
Lepa Reč je portal koji izveštava o lepim i pozitivnim vestima u Zemlji i inostranstvu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


20 + 12 =