Sve prednosti korišćenja sapuna od kozijeg mleka

Foto: Pixabay.com
Pravilna nega lica i tela veoma je važna u svakom životnom dobu i u svim vremenskim prilikama. Koža je najveći i najizloženiji organ, pa je važno nanositi proizvode koji će je održati čistom, hidriranom i sjajnom. A evo šta sapun od kozijeg mleka može doneti.
Foto: Pixabay.com

Pre izbora kozmetičkih proizvoda dobro je posavetovati se sa kozmetičarem ili dermatologom, kako bi oni bili idealni za vas. Međutim, sa nekim sastojcima nema greške, a naša preporuka je sapun napravljen od kozjeg mleka.

Početkom godine, na društvenoj mreži Pinterest osvanuli su trendovi kada je nega u pitanju. Na listi različitih proizvoda, svoje mesto pronašao je i kozji sapun. I, slažemo se, on zaslužuje da bude u društvu najboljih, i to ne samo 2019, već i svake naredne godine.

Foto: Pexels.com

Zbog svog blagotvornog dejstva na kožu, odličan je izbor bilo gde i bilo kada. Verujemo da ste ga već isprobali, ali za slučaj da niste, u nastavku saznajte njegova svojstva.

Kozje mleko je bezvremeno i uvek u službi lepote. Opstalo je vekovima… Širom planete, žene su se odlučivale za njega kada su želele da ugode koži. Danas postoji podatak da ga je čuvena austrijska carica Elizabeta II, poznatija kao Sisi, svakodnevno koristila tokom dnevne rutine da bi održala lep i mladolik izgled, i takođe se kupala u njemu.

Foto: Pexels.com

Prepoznat širom planete, sapun od kozjeg mleka pogodan je za osetljivu kožu, te ona postaje svilena na dodir. U svom sastavu sadrži amino-kiseline, koje se u sličnom obliku nalaze i u majčinom mleku. Vitamin A i antioksidansi predstavljaju pravi koktel koji prija koži.

Odličan je saveznik u borbi protiv starenja i pruža maksimalnu hidrataciju, čak i izuzetno suvoj koži. Stanovnici nordijskih zemalja redovno koriste upravo kozji sapun, jer su prepoznali da sprečava iritacije.

Ne treba zaboraviti ni njegovo umirujuće dejstvo koje pogoduje koži i ublažava, ili uklanja oboljenja kao što su dermatitis, ekscem ili psorijaza. Sve u jednom, prirodni lek i nezaobilazni deo preparata za negu tokom zime.

 

Izvor: DDL.rs

Lepa Reč
About Lepa Reč 1631 Articles
Lepa Reč je portal koji izveštava o lepim i pozitivnim vestima u Zemlji i inostranstvu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


4 + 8 =