Šta zaista znači izraz „Paradajz turisti“

Fotografija: Pixabay.com

Svi smo mislili da nas zovu “Paradajz turisti” zbog klopanja domaće kuhinje na plaži. A turistički agenti sada su nam otkrili istinu iza ovog nadimka i ponižavajuća je!

Da se hrana više ne unosi tako lako u Grčku svi znamo, ali ovo je vreme kada jedna vrsta turista hrli u Grčku. Evo šta su nam o njima otkrili turistički agenti iz Srbije.

Šta je “Paradajz turista”?

Definiciju, barem tako mislimo, svi znamo – paradajz turista je turista koji put mora kreće sa punim ručnim frižiderima mesa, salate, sarme, povrća, voća pa čak i grickalica.

Međutim, ta definicija uopšte nije tačna!

– Paradajz turisti su najveća noćna mora i Grka i nas, turističkih agenata. A takav nadimak dobili su zbog činjenice da ogroman broj ljudi bez blama kreće na put sa džakovima paradajza i paprike, i to kako bi tamo spremali zimnicu – otkriva nam jedna turistička agentkinja.

Ne verujući u to, pitamo je koji je motiv za baš džakove paprike i paradajza. I dođe nam da umremo od blama. Jer motiv je, kaže, ušteda. Time, objašnjava nam, troše struju apartmana u Grčkoj a ne svoju! A septembar je njihovo vreme!

– Svake sezone nama agentima dešava se ista priča – besni vlasnici apartmana zovu da nas pitaju koga smo im to doveli u apartman. Zbog toga sve putnike redovno moramo da obaveštavamo da nema pravljenja zimnice u apartmanu. Ipak, i dalje su ovakvi slučajevi česti – kaže agentkinja.

Da je ovo istina potvrđuju i priče vozača autobusa.

Prošlog leta dve bake iz Srbije nosile su u Grčku džakove sa paprikama i tamo pravile ajvar.

– Kada sam pokušao da im pomognem da unesu kofer u autobus na putu za Srbiju, ostao sam u čudu kada sam shvatio koliko su koferi teški i da zapravo ne mogu da ih podignem. Kada sam ih upitao šta je unutra, najnormalnije su mi odgovorile da se u koferu nalaze tegle s ajvarom – priča za “Blic” jedan vozač autobusa.

I šta posle ovoga da kažete a da ne pocrvenite? Zar vam ne dođe da posle ovakvih priča u toj Grčkoj ni ne pogledajte taj paradajz, čak ni u girosu?

Izvor: ddl.rs

Lepa Reč
About Lepa Reč 1631 Articles
Lepa Reč je portal koji izveštava o lepim i pozitivnim vestima u Zemlji i inostranstvu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


8 + 7 =