Šta način na koji vas drži za ruku otkriva o vašoj vezi

Fotografija: Pixabay.com

Pridajemo veliki značaj rečima i često ostavljamo po strani dela ili gestove, koji prate reči. Govor tela, onaj koji je vezan za odnos između partnera, može da potvrdi ono što je rečeno, odnosno izgovoreno na verbalnom nivou ili pak da bude u totalnoj suprotnosti. Evo šta držanje za ruke govori o vašem odnosu!

Da li znate da način na koji vas vaš partner drži za ruku govori mnogo o njemu kao i o vašem odnosu?

Obratite pažnju na govor tela, jer: “ljubav je samo reč i ništa više, ruka u ruci je već nešto drugo…”

Fotografija: Pixabay.com

Verovatno ste nekada videli par koji se drži za ruke i pomislili da nešto među njima nije kako valja ili su vam, naprotiv, delovali kao idealan spoj, mada vam nije bilo sasvim jasno odakle takva impresija, jer ih ne poznajete.

To je zato što govor tela otkriva emocije, tako da, obratite pažnju na to kako izgleda neverbalna komunikacija vašeg partnera. Ona vam može otkriti da li je on spreman za ozbiljnu vezu, da li se plaši vezivanja, da li je u pitanju dominantna osoba ili ima izražen zaštitnički instinkt, da li vas zaista voli ili vas po inerciji uzima za ruku dok hodate gradom.

Spremni da saznate istinu?

Isprepletane ruke

Način na koji vas vaš partner drži za ruku krije tajnu. Ako su vam ruke međusobno isprepletane, to je znak zdrave ljubavi i da među vama postoji poverenje, što je dobar predznak za ostvarenje kvalitetnog odnosa.

Položaj dlanova

Obratite pažnju na to kako su vam pozicionirani dlanovi. Ako je vaš dlan okrenut nagore, a njegov ka vašem, to znači da vaš partner ima zaštitnički instinkt.

Fotografija: Pixabay.com

Drži vas za mali prst

Trebalo bi da vam se upale svi alarmi za toksičnu vezu, ako vas momak ovako drži. Radi se o gestu koji otkriva da u trenucima rasprave čak može doći do agresivnog ponašanja, koje je neprihvatljivo. Ako vas ovako uzima za ruku, to je znak posesivnosti, odnosno da vas doživljava kao svoje vlasništvo.

Drži vas za malić obema rukama

Ovaj oblik držanja za mali prst nema nikakve veze sa prethodnim. On otkriva strast i čežnju.

Isprepletani prsti

Kada su vaši prsti isprepletani kao da čine završenu slagalicu, to je znak prave ljubavi, dobre komunikacije i obostrane želje za ostvarenjem odnosa.

Držanje za jedan prst

Kada vas dečko hvata za jedan od prstiju, to može da znači dve stvari: ili ste par koji pre svega poštuje slobodu i nezavisnost onog drugog ili nema mnogo interesovanja prema vama.

Foto:Pixabay.com

Tri ruke

Ponekad, dve ruke nisu dovoljne da bi se stvorila veza između vas, tako da treća (njegova), takođe učestvuje tako da je vaša ruka u sredini. Obratite pažnju u kojim momentima se ovo dešava, jer otkriva želju za prevelikom zaštitom, koja je na granici sa posesivnošću.

Naravno, ako vas ovako drži u trenucima kada je previše zabrinut za vas iz opravdanih razloga, onda nema razloga za brigu.

Ne drži vas za ruku

Nikada vas ne drži za ruku? Pre nego što vaša razmišljanja krenu u pravcu da vas partner ne voli i da vam ne da ruku jer nije nije spreman da se veže ili da to radi jer ne želi da drugi znaju da ste zajedno, uzmite u obzir da li to radi jer ne voli da u javnosti pokazuje osećanja, ali vas, kada ste sami, rado uzima za ruku.

Drugim rečima, ako vas drži za ruku dok vodite ljubav ili gledate film, nemate razloga za brigu. Radi se o stidljivom momku.

Izvor: DDL.rs

Lepa Reč
About Lepa Reč 1631 Articles
Lepa Reč je portal koji izveštava o lepim i pozitivnim vestima u Zemlji i inostranstvu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


4 × three =