Skupa šminka i jeftinija alternativa – 5 najboljih zamena

Fotografija:Pixabay.com

Mnoge žene se ne ustručavaju da za dobru i kvalitetnu šminku odvajaju velike svote novce. Međutim, pojedini prozivođači jeftinije šminke nude savršeno dobre zamene, a mogu se naću u Lilly ili DM drogerijama i svim bolje snabdevenim parfimerijama u Novom Sadu.

Pogledajte naše predloge za šminku po pristupačnijim cenama, efekat je gotovo isti, a vaš novčanik ne trpi.

Ruž

MAC je izbacio mnoge ruževe, svih nijansi i tekstura, i gotovo svi su zadovoljni njima. Međutim, MAC Russian Red Lipstick jeste dobar karmin koji se ne razmazuje, ali cena mu nije naročito pristupačna. Isti izgled postićićete sa karminom Rimmel Lasting Finish By Kate Moss. Razlika u ceni je velika, Rimmel karmin je postojan, a nijansa je ista. MAC košta oko 2000 dinara, a Rimmel možete pronaći u parfimerijama po ceni od oko 500 dinara.

Ušteda: 1500 dinara

 

 

Fotografija: maccosmetics.com, rimmellondon.com

Paleta senki

Palete senki su jako korisne zbog velikog broja nijansi i mogućnosti kombinovanja. U poslednje vreme mnoge beauty blogerke preporučuju palete senki Urban Decay Naked. Paleta broj 2 košta oko 6000 dinara, a slične, čak i raznovrsnije nijanse nalaze se na paleti The nudes Maybelline, koja košta oko 1300 dinara.

Osim toga, Naked palete se mogu kupiti na internetu po znatno nižim cenama, ali takva kupovina nije preporučljiva, budući da je zbog ogromne razlike u ceni između originala i kopije kvalitet sumnjiv.

Umesto toga, bolje se odlučite za neku paletu jeftinijeg proizvođača za koju se nećete pitati od čega su senke napravljene i da li vam može izazvati neželjene posledice.

Ušteda: 4700 dinara

 

Fotografija: urbandecay.com, maybelline.rs

Ajlajner

Precizan ajlaner je neophodan svakoj ženi koja voli da ističe oči. Međutim da li ga je zaista potrebno platiti skoro 4000 dinara, koliko košta Giorgio Armani Maestro Liquid Eye Liner?

Mnogi hvale ovaj ajlarner kao postojan i precizan, ali cena je visoka za samo jedan proizvod. Umesto njega, možete se odlučiti za S.HE quick eye liner, koji je isto tako precizan i stoji dugo. Jedina razlika je u nijansi, crni S.HE ajlajner ima nešto svetliju crnu nijansu.

Cena mu je i više nego pristupačna – košta samo 400 dinara.

Ušteda: 3600 dinara

 

Maskara

Dugačke uvijene trepavice san su svake žene, te se u svrhe postizanja dugih zanosnih trepavica daju velike svote novca. Jedna od popularnih maskara jeste Diorshow Iconic Overcurl Mascara sa uvijenom četkicom.

Ona košta nešto više od 3000 dinara. Isto možete postići i sa Maybelline Lash Sensational maskarom ili novom The Colossal Go Chaotic maskarom, takođe proizvođača Maybelline.

Maskare koštaju oko 900 dinara, ali su često na sniženju u Lilly i DM drogerijama, te ih možete platiti i manje od toga.

Ušteda: 2100 dinara

 

Rumenilo

U zavisnosti od boje kose i tena, bira se i nijansa rumenila. Međutim, mnogim ženama pristaje neka nijansa roze boje, a rumenila u toj nijansi zaista postoji veliki broj.

Primera radi, na internetu je dosta hvaljeno rumenilo Yves Saint Laurent Touche Eclat Blur Perfector. Nijansa je zaista lepa, kao i luksuzno pakovanje, međutim sve to ne opravdava cenu od skoro 6000 dinara.

Umesto njega, sličan efekat postižete i sa rumenilom True Match marke L’Oréal u nijansi 90. Ovaj proizvod može se naći u parfimerijama po ceni nešto manjoj od 1000 dinara.

Ušteda: 5000 dinara

Činjenica je da za kvalitetnu šminku treba izdvojiti novca, ali proizvode dekorativne kozmetike možete platiti manje nego što ste očekivali, a efekti su isti!

Izvor: Luftika.rs

Lepa Reč
About Lepa Reč 1631 Articles
Lepa Reč je portal koji izveštava o lepim i pozitivnim vestima u Zemlji i inostranstvu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


20 − eight =