Psovanje, vikanje i ispijanje piva – novi elementi joge?

Izvor: Pexels

Joga je opuštajuća, meditativna vežba, koja vas priprema za ostatak dana, ali sada je moguće postići isti rezultat radeći potpuno suprotne stvari. “Rage Yoga” – “joga besa” ima ideju da smiri i dovede u ravnotežu psovanjem, vikanjem i ispijanjem piva!

Lindsi Istas, osnivač pravca “Rage Yoga”, objašnjava na svom sajtu, a prenosi Distractify.com, da je njen metod praksa koja uključuje istezanje, pozicione vežbe i loš humor, sa ciljem postizanja dobrog zdravlja i dostizanja “zena”. “To je više od puke vežbe, ’Rage Yoga’ je stil života”, navodi instruktorka.

Lindsi objašnjava da se na redovnom času joge osećala kao da tu ne pripada. “Osećala sam se kao da stojim u biblioteci punoj gimnastičara”, pokušala je da objasni. Tada je odlučila da osmisli nov pravac. Kaže da joj je on veoma pomogao.

“Kroz praksu sam uspostavila snažnu vezu između tela i uma i počela dodatno da cenim svoje telo. Naučila sam kako da usporim um, kako da se dobro osećam u svojoj koži. Pomogla mi je da izlečim zavisnost i da rešim mnoge druge lične probleme”, rekla je.

Ešli Duzić, instruktor “besne joge” na Braš Brueriju u Hjustonu, rekla je da je mnogim ljudima potrebno da nauče da otpuste šta je nepotrebno i da se oslobode “onoga što im je višak”.

Ona je naglasila da je ljutnja efikasan način da stupimo u kontakt sa samim sobom. “Joga sama po sebi podrazumeva ujedinjavanje, jedinstveno spjanje sa samim sobom. Do toga se ne dolazi samo umirenjem, meditiranjem, vežbanjem u tišini, kako mnogi smatraju”, kaže Ešli.

“Svi smo zbog nečega ljuti i u sebi predugo čuvamo bes. Ovaj metod omogućava da se oslobodite ljutnje i frustracija na zdrav način, a zatim sve to isperete”, objasnila je.

Izvor: DDL.rs

Lepa Reč
About Lepa Reč 1631 Articles
Lepa Reč je portal koji izveštava o lepim i pozitivnim vestima u Zemlji i inostranstvu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


19 − two =