Posetite međunarodnu putujuću izložbu “ART KVADRAT – SRBIJA 2019”

Izvor: KCZrenjanin

Međunarodna putujuća izložba ART KVADRAT – SRBIJA 2019. biće predstavljena u izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanina, u periodu od 10. do 23.maja. Na izložbi će biti izloženi radovi 42 autora, pored autora iz Srbije učestvuju i autori iz Holandije, Hrvatske i Izraela.

Zanimljivost ove postavke je da u, svakom gradu, mestu gostovanja, radove ocenjuje publika, a pobednik je onaj autor koji je na svim postavkama u toku turneje dobio najviše glasova za svoj rad. Kada posetite galeriju primetićete kutiju koja služi za ubacivanje vaših glasova, pa ne zaboravite da na kraju posete ubacite papirić sa brojem vašeg favorita. Vaš glas je bitan, jer jedna od beneficija koje dobija pobednik je samostalna izložba radova.

Izvor: Lična arhiva

Predsednik ArtCenta, Darko Čonkić je na otvaranju postavke u Zrenjaninu rekao da su na ovoj izložbi zastupljene sve tehnike, kao i uzrasti umetnika, i da je za 11 godina koliko postoje ovo jedna od najboljih postavki do sada. Posebno se ponose verodostojnošću rezultata koja je zagarantovana s obzirom na to da glasovi posetilaca odlučuju o pobedniku. Ovaj način biranja je omogućio centru da 11 godina funkcioniše bez žalbe na pobednika.

Izložba kao i obično obići otprilike 15 gradova, u zavisnosti od situacije i prilike. Mada ove godine postoji mogućnost da bude i više, zahvaljujući tome što je ranije počela. Poslednja izložba biće održana u Beogradu, krajem 2019. godine.

About Kristina Baćan 47 Articles
Zagrižena obožavateljka jutarnje kafe, Ed Sheerana i Marvel stripova. Bloger, kuvar amater i po potrebi animator svojoj maloj deci, jer najveći je izazov njima udovoljiti.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


three × three =