Pobednik je onaj koji posle poraza ustane!

U životu svakog od nas, dešavaju se lepi i teški trenuci. Lepe momente brzo zaboravimo, a one manje lepe pamtimo mnogo duže. Nijedan životni zadatak nije lak. Svaki nosi određeni napor i prepreke koje stoje ispred nas. Od nas zavisi kako reagujemo na sve to što nam otežava put ka uspehu i ostvarenju sopstvenih ciljeva.

Osluškujte, kakav su život imali ljudi, koji su ostvarili svoj cilj! Spolja izgleda lako i jednostavno, da li je zaista tako?

Važno je da znate, da je život borba sa talasima. Nekada će ti talasi biti mali i slabi, a nekada će biti veoma jaki i veliki. Tada na “scenu” stupamo mi. Da li ćemo odlučiti da ostanemo u vodi, da se borimo samo za vazduh ili ćemo isplivati na površinu i čekati novi “životni talas”? Što više “udaraca” primite bićete spremniji za život. Dižite se, iznova i iznova. To je razlika između uspešnih i neuspešnih. Uspešni imaju cilj, vredno rade na njemu. Ispunjavaju zadatke, da bi došli do cilja. Ne odustaju, nego se bore! Padaju i ustaju. Svaki put, nešto novo nauče. Ne dožljavaju pad kao lični neuspeh. Ne slušaju druge šta im govore. Slušaju sebe i koračaju ka tome. Ukoliko vi ne verujete u sebe, nemojte očekivati da će drugi verovati u vas. Kada ste sigurni u ono što želite do toga ćete i doći. Naravno, ne preko noći i ne na lak način. Uz puno rada, truda i mnogo padova.

Da li vi ustajete ili odustajete?

Olgica Vučenov
About Olgica Vučenov 15 Articles
Diplomirani master psiholog, psihološki savetnik i edukator O.L.I. Integrativnog psihodinamskog metoda u oblasti savetovanja, psihoterapije, life i poslovnog koučinga. Član: EMCC-Sr. Evropski Savet za Koučing i Mentorstvo Srbija, EMCC-Serbia, Evropska asocijacija za integrativni koučing i mentoring EAIPCM. Ima višegodišnje iskustvo u radu sa decom i odraslima. Topao terapijski pristup u radu je integrativan i psihodinamski, prilagođen svakom pojedincu uz razumevanje i pružanje podrške.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


5 × 3 =