Najgori ljubavni saveti koje možete dobiti

Fotografija: Pixabay.com
Kad je reč o vezama, “pravila igre” se menjaju na mesečnoj bazi, a to vašim prijateljima koji uživaju u blagodetima porodičnog života svakako nije poznato… Ovo su najgori ljubavni saveti koje vam bilo ko može reći.

Vaši oženjeni prijatelji i udate drugarice sasvim sigurno vam žele dobro, ali kada treba da vas posavetuju kako da i vi upoznate ljubav svog života… Bolje bi bilo da mišljenje zadrže za sebe.

Iako deluje da su oni baš ti koje bi trebalo da poslušate kad je ljubavni život u pitanju, budući da su pronašli svoje “druge polovine”, istina je da je većina vaših zauzetih prijatelja često nema pojma o čemu priča.

“Pravila igre” se menjaju na mesečnoj bazi, a to vašim prijateljima koji uživaju u blagodetima porodičnog života svakako nije poznato.

Biraj po tome kakav će biti roditelj

Kakav će neko biti otac ili majka trebalo bi da bude jedan od glavnih faktora pri odabiru partnera, mišljenja su osobe u braku. Zašto ovaj savet “ne pije vode” kod singl ljudi? Kada smo sami, tražimo osobu koja će nas nasmejati, koja će se potruditi da nam ugodi, da nas očara, s kojom ćemo imati neka zajednička interesovanja

Zaljubljenost ima svoj tok, a upravo tu prvu fazu veze zauzeti najčešće zaboravljaju. Ovaj savet ima smisla kada racionalno donesemo odluku da uđemo u brak i osnujemo porodicu, a ne kada tražimo ljubav.

Odmah “pokažite zube”

Često ćete od prijatelja koje su već u braku čuti da je ključno da na početku veze odmah uzmete stvari i svoje ruke i pokažete dominaciju. Budite “nezainteresovani”, ne oduševljavajte se previše, naterajte nju ili njega da se više trudi oko vas…

Ako malo uključimo logiku i izuzmemo osobe koje po svojoj prirodi vole da ih neko “jači” vodi kroz život, kada su lenjost, nezainteresovanost i bezobrazluk izrodile zdravu i stabilnu vezu? Jasno je da vaši zauzeti prijatelji na ovaj način ispravljaju greške koje su napravili na početku svojih brakova, ali svakako i njihove veze nisu ovako počele…

Bolje je s “piletinom”

Ovakav savet najčešće daju oženjeni muškarci svojim prijateljima. Veza sa mlađim partnerom ima svojih prednosti, ali dugoročno gledano retko kada uspe. Pogotovo kada se radi o kombinaciji starija žena – mlađi muškarac. Istina, ljubav ne bi trebalo da mari za godine, ali u praksi je to nešto ipak drugačije.

Stariji muškarci biraju mlađe žene ne samo zato što izgledaju atraktivnije od njihovih vršnjakinja, već i zato što se uz njih osećaju mlađe. Ipak, kada dođu u neke “ozbiljnije” godine, te mlade lepotice im postaju naporne i osećaju da ne mogu da ih prate.

U drugom slučaju, starije žene, koliko god da su vitalne za svoje godine, uz mladog muškarca će se uvek osećati nesigurno iz straha da će ih zameniti nekom svojom vršnjakinjom. Naravno, izuzeci postoje, samo je pitanje da li imate dovoljno hrabrosti da se upustite u ovakav rizik.

Uzmi šta ti se nudi, nema biranja

Koliko puta vam se desilo da vam prijatelji nahvale nekog svog singl kolegu ili koleginicu, divne ljude koji su baš kao rođeni za vas? Da li ste primetili da tada najčešće izbegavaju da opišu njen ili njegov fizički izgled?

Najčešće se ispostavi da te “divne” osobe i nisu reprezentativnog izgleda, a kada im to i kažete dobijete “šamar” u lice: “Nisi u poziciji da biraš! Bolje išta nego ništa!” Nijedna singl osoba ne želi ovo da čuje. Svako ima pravo da očekuje više od života, ali mora da bude svestan i cene koju će platiti.

 

Izvor: DDL.rs

Lepa Reč
About Lepa Reč 1631 Articles
Lepa Reč je portal koji izveštava o lepim i pozitivnim vestima u Zemlji i inostranstvu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


three × 3 =