MODA: Zbogom uske farmerke

Fotografija: www.pixabay.com

Bez obzira na modne trendove koji se smenjuju i stvaraju širu modnu sliku, džins je modni fenomen čije mesto niko ne može zauzeti. I u ovoj 2019. godini, biće na samom vrhu popularnosti, kao i uvek.  Međutim, ipak, na modnoj sceni dolaze male promene. Tak ćemo ove godine reći zbogom uskim farmerkama i poželeti dobrodošlicu modelima sa ravnim nogavicama.

Ko je kriv za promenu?

Modni stručnjaci kažu “Levi’s“. Naime, ovaj brend je prvi ponudio širi izbor modela, a u par sezona unazad na scenu su vratili klasične modele sa početka. Tako, ne možemo reći da su široke, odnosno ravne nogavice baš novi trend, jer su se nosile i u prošloj, pa čak i u godini pre nje, ali ove 2019. će doživeti svoju renesansu. Ako sudimo po fotografijama modnih blogerki, „manija“ je već započela, pa ukoliko vas ova vest „zabrinjava“ jer niste sigurni da li vam se ovaj trend dopada obavezno pogledajte ovaj tekst do kraja za ideje i savete kako da i vi izgledate savršeno u njima..

Zbog čega i vi treba da se radujete?

Uske farmerke su se zaista dugo nosile, a i ovakav razvitak modnih događaja ne znači strogu zabranu nošenja uskih modela. Nosiće se one još, posebno kod nas, jer svetski trendovi malo kasnije stižu. Međutim, koliko god vam izgledalo da nema ništa bolje od ovih modela, brzo ćete se uveriti u suprotno. Modeli sa ravnim nogavicama izgledaju odlično na svim tipovima građe. Ako imate koji kilogram viška ili izražene obline, ovaj model će učiniti da linija vizualno izgleda skladnije. Ako imate izražene butine, ponovo će učiniti da izgledate skladno, i da imate i da nemate izraženu zadnjicu, u ovim famerkama ćete izgledati odlično.

Visok struk

Još jedna prednost ovih modela je što najčešće imaju visok struk. „Plitke“ farmerice iz 90-ih i sa početka novog veka, odavno već odavno nisu aktuelne. Visok struk ističe figuru na pravi način. Vaše obline će doći do izražaja na jedan ženstven, a opet seksi način, tako da zaista nema razloga da ne kupite farmerice sa visokim strukom. Francuskinje su oduvek nosile takve pantalone i farmerice i to upravo zbog pomenutih razloga. Farmerice sa visokim strukom su posebno dobre za žene nižeg rasta, jer izdužuje figuru.

Savršen izbor i za poslovne kombinacije

S obzirom da govorimo o modelu koji podrazumeva široke, odnosno ravne nogavice i pomenuti visoki struk, ove farmerice lako možete ukombinovati i u poslovni stil, jer podsećaju na pantalone. Takođe, džins je odavno ušao u sve pore modne industrije, pa tako može biti dobra opcija i za poslovne kombinacije. Džins+košulja+sako je klasika. Dobro može izgledati i sa nekim tanjim džemperom i sakoom ili kaputom. U letnjim izdanjima kombinacije su još brojnije a ove farmerice odlično izgledaju i sa čizmama, baletankama, cipelama, tako da, definitivno nećete imati problema prilikom sastavljanja kombinacije.

Izvor: NajboljaMamaNaSvetu

Lepa Reč
About Lepa Reč 1704 Articles
Lepa Reč je portal koji izveštava o lepim i pozitivnim vestima u Zemlji i inostranstvu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


fifteen + 16 =