Mapa do Blaga

Postoje mesta čija lepota ima toliku moć da nas često zauvek promeni. Više nismo isti. Ova su mesta retka i prava je sreća posetiti ih. Njihova lepota ostavi trajan utisak na nas tako da zauvek želimo da im se vratimo.

Lefkada. Jedna reč sa hiljadu značenja. Lepota, sreća, uživanje, relaksacija, avantura, romantika, dom, ljubav, priroda, zabava… Spisak je dug. Činjenica je da ovo ostrvo spada u ta retka mesta koja imaju neobjašnjivu moć i uticaj na nas. Nisu retki oni koji kažu: “Svuda pođi ali Lefkadi uvek dođi”.

Među najomiljenijim plažama Lefkade, Egremni često zauzima prvo mesto. Ovo je biser Jonskog mora. Pravo blago koje pokazuje punu moć prirode. Mnogima je poznato da je do plaže vodilo 350 stepenika koji su se urušili tokom zemljotresa 2015. godine tako da su od tad jedino brodovi i čamci omogućavali posetu ovog dragocenog mesta. Međutim, od 2021. godine mapa do vašeg blaga ponovo vodi i kopnenim putem. Egremni se nalazi 40ak kilometara jugozapadno od grada Lefkasa. Nakon što prođete kroz živpisno selo Athani – Αθάνι, nastavite južno nešto više od 4km. Put je potpuno obnovljen a obezbeđen je i parking odakle vas do plaže vodi novo masivno i jako čelično stepenište. Ceo projekat po rečima gradonačelnika Lefade će biti potpuno završen do početka sezone.

Egremni – Εγκρεμνοί je dužine oko 2,5km pruža svakom od nas prostor za privatnost i uživanje. Divlja i neuređena, pobuđuje iskonski osećaj slobode. BBC je ovu plažu proglasio za drugu najlepšu plažu sveta. Tirkizno plavetnilo koje se beskrajno pruža pred vama, stvara osećaj mira a zvuk talasa vam donosi novu snagu. Ovde je šljunak dovoljno sitan da se po njemu udobno hoda i odmara. Nestvarno plavetnilo puderasto plave, biserne vode i mešavina mirisa soli i okolnih četinara će opustiti vaša čula dok ćete se neprimetno zaljubiti u ovo čarobno mesto. Raj na zemlji. Ovde je sve po vašoj meri.

Jelena Durin Dimitropoulou
About Jelena Durin Dimitropoulou 2 Articles
SEO Content i Copywriter. Izdaje apartman na Lefkadi. Analitično i sa strašću istražuje turizam, automobilizam, lični razvoj, šminku i uzgajanje pasa. Inženjer voćarstva i vinogradarstva. Koristi butere i eterična ulja u pravljenju svoje kozmetike. Često govori: “U znanju je moć” pa u svemu radolznalo traži nešto novo da nauči. Po prirodi uporna i optimistična. Smatra da život kao takav treba da se slavi. Ona to radi kroz pisanu reč, živopisnim bojama i šljokicama. Veruje u promene i bolju verziju sveta, pojedinca i sebe. https://www.facebook.com/Lefkada-Lounge-112611731021452/?ref=pages_you_manage

1 Comment

  1. Letos bila Lefkada, sada parice nada… Hehehe, odmah mi je to palo na pamet. Doduše, ja prošle godine nisam bio nigde, a kamo li na Lefkadi. Ali, nadam se da ću ovog leta otići, jer već dugo želim da je vidim. Nemam auto pa ću ga iznajmiti kod autorent.a samo da moja mala i ja stignemo na ovo prelepo mesto. Plaže deluju nestvarno.
    Divan članak, hvala 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


seventeen − 9 =