Leto u CG: Posle 17h ležaljke i suncobrani BESPLATNI

Izvor: Pexels.com

Crna Gora je ove godine donela novo pravilo o korišćenju plaža, prema kojem će posle 17 časova korišćenje ležaljki i suncobrana na javnim i drugim plažama, sem hotelskih, biće potpuno besplatno.

To je za srpske medije u Budvi rekao direktor Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore Predrag Jelušić i dodao da nije bilo „pristojno naplaćivati punu cenu korišćenja plažnog mobilijara svakome ko dođe popodne“.

„Zato smo ove godine uveli da posle 17 časova na javnim i drugim plaža, sem hotelskih, zakupci nemaju pravo naplate plažnog mobilijara“, rekao je Jelušić.

Naime, sem te novine, prema novom Pravilniku o uređenju kupališta i plaža, a koje je usvojeno pre dva meseca, od ove godine će na svakoj plaži biti postavljena informativna tabla.

Na njoj će, kako je objasnio Jelušić, biti istaknuto radno vreme plaže, cena ležaljke i suncobrana, kvalitet vode koji će se meriti na svakih sedam do 10 dana i tip plaže – pet frendli, nudistička, javna ili hotelska plaža.

„Na taj način će svaki gost imati punu informaciju o samoj plaži i njenim cenama, tako da više nema iznenađenja, a zakupce ćemo kontrolisati da li rade u skladu s Pravilnikom, a u suprotnom biće sankcionisani“, podvukao je Jelušić.

Još jedna novina na crnogorskom primorju jeste da će od ove godine, osim javnih i hotelskih plaža, u ponudi biti 12 tematskih plaža, tako da će zaljubljeni parovi, mladi željni provoda, nudisti ili gosti s kućnim ljubimcima imati svoje „parče obale“.

Izvor: BIZlife.rs

Lepa Reč
About Lepa Reč 1631 Articles
Lepa Reč je portal koji izveštava o lepim i pozitivnim vestima u Zemlji i inostranstvu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


two × four =