Kutak za ljubimce na „Beogradskom manifestu”

Izvor: Pexels.com

Vlasnici ljubimaca i ljubitelji životinja prvi put će dobiti svoj kutak na najvećem porodičnom festivalu destinacija i manifestacija „Beogradski manifest”.

U „Pet zoni” vlasnici pasa, mačaka i drugih životinja moći će da dobiju besplatne savete uglednih veterinara poput čuvenog profesora Vladimira Magaša, da od najboljih grumera nauče kako da ulepšaju svoje ljubimce, a od dresera čuju lekcije o tome kako da vaspitaju svog psa.

Posetioci koji još nemaju ljubimce imaće priliku da udome napuštene pse, ali i da od stručnjaka saznaju kako da budu odgovorni vlasnici.

Svako ko u Pet zoni udomi psa ili mačku, dobiće i poklon paket hrane. Posebna pažnja, u okviru akcije Meseca oralnog zdravlja pasa, biće posvećena zdravlju zuba i desni naših ljubimaca.

Našim četvoronožni prijatelji koriste zube mnogo više od nas, a ipak 80 odsto pasa starijih od tri godine pati od bolesti desni nastale usled nakupljanja naslaga i stvaranja zubnog kamenca. Ukoliko četkica za zube nije pri ruci, ili su vlasnik i ljubimac nestrpljivi da često primenjuju ovaj vid čišćenja, rešenje može biti i u štapićima, koji imaju jedinstven X oblik i posebnu teksturu dovoljno čvrstu da prilikom žvakanja uklone naslage na zubima i desnima.

Razgovaraće se i o aktuelnim problemima koji muče pse i njihove vlasnike – od sezone krpelja do bolesti mačjeg ogreba. Svi koji planiraju da na odmor idu sa ljubimcem, dobiće savete o tome kako da izaberu destinaciju, ali i šta im je sve potrebno da bi tamo stigli bez problema.

„Beogradski manifest” održava se na Kalemegdanu od 24. do 26. maja. U petak program traje od 15 do 21 sat, a u subotu i nedelju od 11 do 21 sat.

Izvor: Novosti.rs

Lepa Reč
About Lepa Reč 1631 Articles
Lepa Reč je portal koji izveštava o lepim i pozitivnim vestima u Zemlji i inostranstvu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


two × 5 =