Kurkuma i krompir čine čuda za kožu

Fotografija: Pixabay.com

Kako da posvetlite kožu laktova i kolena: Mrtve ćelije kože uspešno će ukloniti limunov sok, soda bikarbona, šećer, maslinovo ulje, med, odnosno njihove kombinacije

Jedno od njih je soda bikarbona. Pomešajte 3-4 kašike sa vodom, tako da dobijete gustu pastu. Time namažite kritična mesta i nežno ih masirajte, pa ostavite da odstoji 15-20 minuta. Isperite hladnom vodom. Postupak ponavljajte dvaput nedeljno. Na taj način uklonićete mrtve ćelije ispod kojih će se ukazati nova, svetlija koža.

Ili, isprobajte kombinaciju od po jedne kašike šećera i meda i soka od jednog limuna. Nanesite je na laktove i kolena i ostavite da deluje 20 minuta, pa isperite mlakom vodom. Neće vam škoditi ako to budete činili svakog drugog dana.

Slično deluje i kurkuma. Mešajte dve kašičice kurkume sa malo vode i limunovog soka, dok ne dobijete gustu pastu. Nanesite je na tamna područja i ostavite 15-20 minuta da se osuši, pa isperite. Da biste brže izbelili kožu, činite to svakog drugog dana. Kurkuma se od davnina koristi za izbeljivanje kože, jer utiče na aktiviranje melanina u telu.

Možete da isprobate i prirodno sredstvo napravljeno od kašike belog ili smeđeg šećera i kašike hladno ceđenog maslinovog ulja. Ovom mešavinom premažite laktove i kolena i nežno je utrljavajte, pa isperite posle pola sata hladnom vodom. Činite to dva do tri puta nedeljno. Šećer će skinuti mrtve ćelije, a ulje hidrirati kožu.

A možda je najjednostavnije da u pomoć prizovete – krompir. Zapravo, dovoljno vam je pola krompira koji ćete iseći na kriške srednje debljine. Time prelazite preko kritičnih delova kože dvadesetak minuta. To možete da činite bukvalno svakoga dana. Krompir sadrži katehol, enzim koji posvetljuje kožu i često se koristi u kozmetičkoj industriji.

Izvor: Novosti.rs

Lepa Reč
About Lepa Reč 1631 Articles
Lepa Reč je portal koji izveštava o lepim i pozitivnim vestima u Zemlji i inostranstvu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


2 × two =